Když jsem byla malá, pořídili si rodiče kočku. Bydleli jsme v bezpečné lokalitě Starého Města, kde se kočka zdržovala v zahradách s kočičími kamarády, jen desítku metrů od domu. Potom jsme se ale přestěhovali do rušné části města, kde kočička přišla o možnost výběhu a kočičích kamarádů. Těch svých posledních let v bytě strádala, i když jsem se snažila jí čas ukrátit různými hrami. Kočičího kamaráda jsem jí nedokázala vynahradit.
Teď jsou rodiče přesvědčeni o adopci kočky z útulku. Myslím si ale, že by bylo lepší si pořídit dvě na sebe zvyklé kočičky místo jedné. Mohly by si za dobu naší nepřítomnosti dělat společnost a určitě by spolu lépe snesly změnu prostředí a odloučení od stávající smečky. Rodiče jsou ale proti.
Jaký máte názor na počet koček a jak byste vy popř. přesvědčili rodiče k adopci dvou, místo jedné?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, hanny 2, Sůwa, gagaga před 3963 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud by měla kočka být přes den sama v bytě, určitě bude lépe si vzít dvě a to nejlépe sourozence. Udělala jsem to taky tak, jenže kočička dík své nezvladatelnosti přišla o život a zůstal mi jen kocourek. Už to tak nevadí, protože jsem v důchodu a skoro od něj neodcházím. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Já ksdyž jsem si brala kotě,tak jsem si taky vzala rovnou dvě.Mamka má hejno koček a mezi nimi dvě stejně stará koťátka.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud budou z útulku, doporučuji dvě. Jsou už na jakýsi společenský
život zvyklé a bude to pro ně totiž lepší.
Kotě přímo od kočky může být klidně samo. Zvykne si lehce a navíc –
kočky jsou snad nejlepší spáči, prospí většinu dne ))
Zkušenost
Doplňuji:
A ještě další věc – nejlepší bude aby byly obě přibližně
stejného stáří (spíše mladší), s určitými návyky (záchod) a
kastrované (pokud nejsou,kastraci provést u svého veterináře).
Všechny tyto informace i další (např. povahové vlastnosti zvířat) a cenu
vám poskytnou v útulku. Vybírat proto jen neproblémové jedince a
zvířata, která se navzájem alespoň tolerují.
Vet.praxe
Upravil/a: beer
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit |
Určitě dvě kočky. Budou si dělat společnost když zůstanou samy.
Doplňuji:
Péče o jednu kočku je téměř stejná na čas jako péče o dvě kočky.
Poněkud vyšší budou pouze náklady za veterináře a krmení, ale pohoda
kočiček bude mnohem vyšší.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Tak ty dvounohé na sex jsou lepší dvě,ale doma bohatě stačí jedna...... 🙂
0
před 3961 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek