Jsem momentálně student gymnázia ve 2. ročníku (půjdu do 3.), kterého velmi nebaví značná většina všeobecných předmětů, které studuji. Obor, který mě nejvíce zajímá je ekonomie a přemýšlím, jestli nepřestoupit na obchodní akademii. Vím, že na nové škole budu šťastnější a že mě to bude více bavit, ale nevím, která škola pro mě bude lepší z pohledu přípravy na vysokou školu a budoucích kariérních možností/příležitostí a obecně, jestli zůstání na gymplu nepovede k lepší kariéře v budoucnu. Dále sám osobně vím, že mi gympl moc nedává, ale vím, že bych přisel o určitou prestiž, která je vnímána společností. Děkuji za odpověď.
Zajímavá 0 před 836 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jestliže míníš svou kariéru stavět na maloměšťácké „praestigae“, tak ostaň na gymnasiu.
Předpokládám, že hodláš studovat vysokou ekonomickou: pakliže ano, gymnasium Tě na ní připraví lépe, ono – narovinu – absolventi obchodních akademií jsou lopaty i na kase, často. Mávej, mávej, tydýt nevídaný, nezvládá kupecké počty na úrovni druhého stupně základní školy. Bohužel.
Samo o sobě je všeobecné gymnasium nic moc, je to všeobecné vzdělání, a za to se, dnes, neplatí. Bohužel. Na druhé straně, pokud se hodláš i něčemu věnovat, schopnost logicky myslet, alespoň immanentní znalost společenských věd, sílozpytu etc., Ti budou k užitku, aniž bych Ti teď, asi, byl s to vysvětlit, v čem a jak.
Rozhodnout se musíš sám, tak jako tak v něčem budeš tratit, ideální řešení neexistuje.
0 Nominace Nahlásit |
Žádná tada neni dobrá. To si bohužel budeš muset rozhodnout sám. Nikdo z nás tě nezná a ani všechny věci okolo.
0
před 836 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek