Dobrý den, chodím na odbornou technickou školu na maturitní obor strojař. Volba byla špatná, jakožto člověk koho technika nezajímá mě studium nebaví ani nenaplňuje (ano výběr byl ovlivněn rodiči :) ) a většina učitelů stojí za nic, jsem v prvním ročníku a zatím jsou tu i předměty co mě baví ale ty budou postupně mizet a budou je nahrazovat další technický předměty, chtěl bych přejít na gymnázium z důvodu pokračování na vysokou školu. Má otázka tedy zní jestli je to vůbec možné a jaké jsou k tomu podmínky. Předem děkuji za odpověď.
Zajímavá 0 před 756 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V prvním ročníku to problém rozhodně není, obrať se na, Tebou vybrané, gymnasium, otázka, totiž, je, jestli budou mít místo, no a nebo jestli nebudou chtít zkoušky.
Po pravdě, v prváku není co řešit, při nejhorším nastoupíš příští rok, zase, do prvního ročníku gymnasia. Svět se nezboří. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
U nás je na čtyřletém gymnáziu vždy plný stav. Přestup během
září, z jiné SŠ není obvyklý/možný.
Jedinou možností jsou přijímací zkoušky (úspěch není jediným
kritériem pro přijetí), na nový školní rok. Téměř 80% přijatých
žáků mívá na ZŠ vyznamenání. 20ˇ% jsou jedničkáři.
Nejlépe zjistíte na vybraném gymnáziu.
0 Nominace Nahlásit |
Sice píšu o 2 roky později :D ale jak ses nakonec rozhodl? Já byla rok na SŠ, která mě vůbec nebavila, pak jsem zkusila přechod na gymnázium a šla jsem rovnou do druháku, protože měli volné místo. Nevýhodou je, že na maturitu a přijímačky na vysokou se musím učit prvák sama, ale jinak na gymplu jsem měla zatím vždycky lepší vysvědčení než na SŠ – nejhůř myslím 2 dvojky. :)
0
před 209 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek