To netuším. Normy a předpisy jistě existují.
Každopádně plast zůstává plastem, celofán celofánem. Zaznamenala jsem na
obalech údaje o jejich možné recyklaci. Jde hlavně o to, že co má
dlouhou dobu trvanlivosti, je nějak konzervováno/ zhotoveno. A to je velmi
důležité, kromě složení potravinového výrobku a jeho obalu.
Šunka, tlačenka nebo maso, zabalené do papíru i voskovaného, vložené do
„síťovk“, je nejmenší zlo :) Takovou šunku je třeba zbaštit nebo
zmrazit. Měsíc, jako ta vakuovaná v plastu, v obchodech a domácí lednici
nevydrží.
0 Nominace Nahlásit |
Mám dojem, že o obaly se nikdo nestará. Za totality výrobce aspoň napsal, že “Po otevření nechte 2 minuty odvětrat. “ Týkalo se to plátkových sýrů v plastu a smažených brambůrků v plastovém sáčku. Dnes nic, a že bych proti čínským plastům měla hodně výhrad.
0 Nominace Nahlásit |