Nikoliv.
Akcie můžeš kupovat přes Fio banku, kde si zřídíš příslušný účet. Zde platíš jen za nákup a prodej, a to za poplatek ve výši 0,35 % z nákupu i prodeje. Minimální výše poplatku je 40 Kč.
0 Nominace Nahlásit |
Živnost na nákup akcií není třeba. Jakémukoliv brokerovi bych se vyhnul, udělá ti službu jen do toho okamžiku, kdy jsi pro něj zajímavý. Pak tě potopí. Myslím, že živnosťák nebo vyšší oprávnění by bylo třeba až v okamžiku, kdy s akciemi začneš obchodovat>
0
před 2090 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ani k obchodování s akciemi netřeba živnosťák. Ten by byl potřeba, kdyby obchodoval akcie pro někoho druhého.
0
před 2090 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Případné zisky z operací na burze podléhají dani z příjmů. Investiční horizont je nejméně tříletý. Podle Mifidu budeš ze znalostí pravidel a operací otestován! Je třeba respektovat pravidla o rozložení svého portfolia.Optimální počáteční investice činí sto tisíc. Portfoliový účet mně vede Komerční banka, a.s. Při styku s makléřem využívám Expresní linku.
Upravil/a: dudu
0
před 2090 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Živnost určitě není potřeba, ale zdanit by se to mělo jako každý příjem… Pokud se do nákupu akcií chceš pustit, doporučuju článek časopisu Finex: https://finex.cz/rubrika/akcie/ .Dole je oddíl „FAQ“ pokud máš další otázky ohledně investování jako třeba, jestli se investování vyplatí, jak přesně začít, co je k tomu potřeba, jak vybrat správného brokera atd. Já konkrétně mám pár akcií čezu, kofoly a z těch zahraničních Amazon a BWM.
0
před 2080 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Živnost není potřeba. V podstatě jsou potřeba dvě věci:
Ostatní kroky (např. zřízení účtu v Centrálním depozitáři cenných papírů) už zajistí OCP.
0
před 2047 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek