Doma máme jednu varnou konvici kterou už hodně roků nikdo nepoužíval, a tak se tam udělal vodní kámmen. Byl úplně na každé spirále. Několikrát jsem to vyčistila otce a vařící vodou, ale zbylo ho tam tak 5% ze 100%, takže nic hrozného, ale je tam. Bude vadit když si budu dělat čaj z téhle konvice když tam je ten kámen? Předem děkuji za odpovědi.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? bolak, marci1 před 2828 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na zavápněných předmětech se snáze drží nežádoucí viry a bakterie,
které tak mohou ovlivňovat hygienickou čistotu tekutin a pokrmů, které
s nimi přicházejí do styku.
http://www.durgolexpress.cz/cs/je-dobre-vedet/proc-musite-odvapnovat
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, gecco
před 2828 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nevadí to ničemu – jen ohřev vody bude poněkud pomalejší…
Akorát – důkladně ocet vypláchni, octový čaj není moc chutný…
😉
2Kdo udělil odpovědi palec? Emefej, briketka10
před 2828 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Není škodlivý, jakmile se vodní kámen jednou vysráží, ve vodě už rozpustný není. Může jenom zkrátit životnost topné spirály.
2Kdo udělil odpovědi palec? Emefej, briketka10
před 2828 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Musíš čistit vodní kámen a ne otce. Ocet je slabý. Použij kyselinu
citronovou alespoň 20 % roztok.
Vodní kámen jsou většinou vápenaté usazeniny. Budeš mít dost
vápníku.
2Kdo udělil odpovědi palec? Emefej, briketka10
před 2827 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek