Ahoj mám mobil Acer Liquid Z520 a kdyz jsem na něj našla nabíječku, naskočila jen tato: http://m.sunnysoft.cz/zbozi/056PHU-117/huawei-cestovni-nabijecka-2a-bila.html?obsah=popis
Je pro můj mobil vhodná?
Mam podobnou a ta nabiji. Pred tím jsem tu řešila, ze se mi mobil nenabíjí
a zjistila jsem, ze to bylo konektorem, který se dává do zásuvky díky
(JájsemRaibek-děkuji :))
Zajímavá 0 před 2942 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Teoreticky by vhodná být měla, ale správně by se měla používat nabíječka, kterou dodává výrobce spolu s telefonem. Srovnej elektrické parametry s tou původní nabíječkou.
0
před 2942 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je vhodná. Je to USB nabíječka a ty mají stejné napětí. Dnes se ani nic jiného nevyrábí.
0
před 2942 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je vhodná, je ale trochu drahá. Zatížitelnost 2A při nabíjení mobilu
nevyužiješ. Jestli máš původní, podívej se, jaký má max. proud.
Většina mobilů odebírá max. 0,6A a dávají se k nim nabíječky 0,7A.
Do odkazu jsem dal tip na mini USB nabíječku s pevným kabelem za 15Kč.
Zdroj: https://www.skarab.cz/cs/zbozi/nabijecka-telefonu-220v-mini-usb-625774
0
před 2941 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nabijeci konektory dnesnich telefonu jsou uz zaplat panbuh stejne ! Na nabijece mas napsany vystupni proud,bud v miliAmperech,ci Amperech-2000 miliAmper=2 Ampery a vystupni Napeti ve Voltech. Je li proud z nabijecky vyssi,nic se nedeje. Aku si veme proud dle potreby. Napeti nabijecek je v urcitem rozmezi. Napr. 5 az 9 volt,telefon s nabijeckou se vzajemne prizpusobi. Stane se,ze se konektor do telefonu vymacka. Ale,horsi je,ze driv se koliky do zasuvky delaly cele kovove,jako na rozdvojce a nekde je kovovy jen konec koliku a mezi kovovym koncem a nabijeckou je umela hmota a v ni vodic. I me se stalo,ze po zasunuti nabijecky kovovove konce prosly mosaznymi plechy v zasuvce a nabijecku jsem musel trosku povytahnout,aby byl dotyk kovovych koncu nabijecky a plechy zasuvky. Jinak to nenabijelo. Bude li na nabijecce vyssi proud,nez na puvodni,nic se nedeje ! Nabijecku,kterou Ty konkretne potrebujes zakoupis v Globusu a pod. mezi 100 az 300 kc.
0
před 2941 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek