Avatar uživatele
placebjok

Je teoreticky možné aby pracovník v potravinářství nakažený koronavirem kontaminoval konečný potravinářský výrobek?

Zajímavá 0 před 1716 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kelt

Teoreticky je možné všechno, i když dnes je vše automatické, takže člověk se k tomu nedostane, Záleží o jakou výrobu by se jednalo a jak je zabezpečeno, že se potraviny, prášku nedotkne lidská ruka a ta možnost infekce je téměř nulová. To je sice fakt, kterou se nám snaží denně všichni nakecávat, ale vzpomeňme na případy masa s Polska , kde byla salmonéza, případ, kdy žena vypila minerálku a byl tam koncentrovaný hydroxid a všichni zúčastnění to brali za skutečnost ještě méně pravděpodobnou než příchod Ježíše Krista, a jiné skutečnosti.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Ne. Může nakazit jen kolegy. Bez hostitele virus moc dlouho nepřežije a jediným hostitelem je člověk.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Já si myslím že to možné je. Bojim bojim všeho vlhkého.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Je to možné, zejména u ručně připravovaných výrobků k okamžité spotřebě. Napadají mne třeba chlebíčky, cukrářské zboží apod. To, co projde varem, by mělo být viru prosté.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… teoreticky ANO, http://www.szu­.cz/doporuceni-nrl-fcm-szu-pro-prodej-nebalenych-potravin-a … ač je to velmi nepravděpodobné: https://www.szpi­.gov.cz/clanek/szpi-aktualne-ke-koronaviru.aspx

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek