Spousta pivovarů vaří pivo ze stejného ječmene, stejného chmele, ze stejných extraktů, ze stejné vody a pivo v chuti je přitom velice rozdílné.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? anonym, annas, johana 56, briketka10, gecco před 3454 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
„Ale při výrobě piva je voda nejdůležitější ze základních
surovin, Kvalita vody přímo ovlivňuje kvalitu piva. Rozhodující u vody je
její tvrdost a obsah minerálů a solí. Obecně se dá říci, že měkká
voda je vhodnější pro výrobu světlých piv a tvrdší pro výrobu
tmavých.
Ne každá voda, klasifikovaná jako pitná, je vhodná k vaření vybraného
druhu piva.“
http://www.pivovar-kynsperk.cz/index.php/cz/suroviny-na-vyrobu-piva
Třeba voda na výrobu piva v Litovli má podobné složení jako vod pro výrobu plzeňského piva. Moravská piva Zubr, Holba a Litovel jsou nejlepšími výrobky nejen na Olomoucku. ale jsou ceněna i v zahraničí. Jednotlivé značky vyhrávají různé soutěže.
0 Nominace Nahlásit |
Chuti piva závisí nejen na použitých surovinách, ale hlavně na jejich
zpracování – takže jo, je to sládkem.
😉
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, briketka10, JájsemRaibek, Luxx
před 3454 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Když dva dělají totéž není to totéž.
Při technologickém procesu biokvašení se uplatňují faktory které nás ani
nenapadnou. Fermentační procesy patří mezi nejnáročnější
biotechnologie, ve kterých se uplatňuje třeba i to, zda kvetou stromy
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 3454 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jugárku, ví to sládek, ví to annas a ty víš prd!
Tak tu vodu Plzeň musí brát se Želivky, kam já rád chodím močit do nádrže.
Tam jsem chodil pytlačit ryby.:-)
Ty pacholku! 🙂 Do mojeho revíru!
Štiky,boleni,okouni :-p