Avatar uživatele
Filip84

Jedli jste někdy usmaženou kyselou okurku v křupavém těstíčku?

Máme tu nový gastroporno Schlager: kyselá okurka se obalí v těstíčku a usmaží do křupava.

Proti gustu žádný disputát, ale není gastroporno, jako gastroporno. V pravdě, když jsem na ten článek narazil, mínil jsem, že to je náš vynález, protože (východní) Němci by až takové Schlichte nevymysleli, a kdo jiný, že? Ale ano, Wunderbar!: Američani! Američani jsou králové gastropornografie: rozvařené batáty, na tom tuna třtinového cukru, na tom marshmallow, zapéct v troubě, navrch McCheese a jahůdku & Happy Thanksgiving Day! 👌😅

Takové „výtvory“ vařil Láďa Hruška. Obávám se, že v hospodě osmaženou kyselou okurku v křupavém těstíčku ještě nějaký ten „tejden“ nedostanete, arciť si dokážu přesně vybavit tu kategorii hospod, kde ausgerechnet tento blaf časem zdomácní!

Jedli jste to někdo, někdy? Jak to chutnalo? Jedli byste to vůbec? Vyzkoušíte to?

Recept je tady:

https://www.to­precepty.cz/clan­ky/4600-usmazili-jsme-kysele-okurky-v-krupavem-testicku-americka-specialita-chutna-prekvapive-dobre-jen-potrebuje-vyraznejsi-dochuceni/

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? Odpovědi.cz, Mravenec, aliendrone, Savier před 622 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lotr2008

Odpoveď byla označena jako užitečná

Tak já sežeru všechno, ale tohle se mi dvakrát nelíbí, i když kyselé okurky zbožňuju. Sice si rád dávám kyselou okurku k řízku, ale tahle změklou bych si asi nedal.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Filip84 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mravenec

🥒🥒🥒🥒🥒🤢🤮🤢🤮🤢🤮🥒🥒🥒🥒🥒

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
VaclavZeman

To je tak pro těhotné. 😄

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Tak já bych to nejdřív ZKUSIL OCHUTNAT, protože už mnohokrát se mi stalo, že jídlo, které by mělo být dle mého úsudku nestravitelné / nepoživatelné bylo naopak ve skutečností VYNIKAJÍCÍ. Uznávám ale, že obrázek (ty SUCHÉ vařené brambory) působí nejedle (alespoň tatarku by bylo záhodno).

Termín GASTROPORNO nemá přesně definovaný význam, každý si pod tím představuje něco jiného. Pro mne je to např. „rychloguláš“ (TV recept, myslím, že dokonce od Hrušky), kdy dáš věřit v pekáči maso (kousky), zasypeš Solamylem, paprikou, osolíš okořeníš – ani to v průběhu vaření nemícháš a za hodinku vyndáš – HOTOVO. Gulášek BLÉÉÉ! (zkusil jsem – zvědavost) 😮 😕

  1. mastné (smažení/fritování) a kyselé podle mne jde k sobě DOBŘE.
  2. sám jsem jednou zkusil něco podobného. Mám rád smažený květák v trojobalu. Jenže mi smrdí ho vařit. No a jednou jsem dostal nakládaný ve sladkokyselém nálevu, OK, to v pohodě sním. ALE…

Napadlo mě, CO KDYŽ si to smrduté vaření syrového květáku ušetřím a místo toho použiji ten nakládaný? Slito a (bez oplachu) obaleno >>> TWL a ono to vůbec nebylo špatné (přirozeně s tatarkou – domácí, vlastní recept), určitě LEPŠÍ, než „svíčková v krabici“ (hotovka do mikrovlnky). 🙂

Tož dokud neochutnám, zdržuji se soudu o možné „poživatelnosti“, každopádně jsem kyslelé okurky v křupavém těstíčku zatím nejedl. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Filip84

aliendrone: Však tam píšu, ne, že proti gustu žádný disputát? 🤷‍♀️ Téměř každý jíme něco, co pod gastroporno subsumovat půjde, co by ne.

Jinak, jak to tak čtu, tak Ty máš s touto kategorií poněkud bohatší zkušenosti, než já. 😅

Tož jak to bude chutnat: okurky se, obecně, na teplo nepodávají. Jsou výjimky:

  • německá kuchyně, např. Gurkensuppe, ale to jsou čerstvé okurky,
  • naše omáčky, např. znojemská, cikánská.

Jedna věc je kyselá okurka v nějaké omáčce, druhá věc je osmažená kyselá okurka v těstíčku. No, chuť to bude mít v každém případě zajímavou, ale, prostě, určité věci se nedělají. 😅 Na druhé straně, pokud Ti šmakoval obalovaný květák ze sladkokyselého nálevu, proč by Ti nemělo šmakovat tohle? 🤷‍♀️

Avatar uživatele
aliendrone

Filip84>>> Přesně tak, jako se vším. Co nadělám, že obraz načmáral „svetoznámý mistr malíř“, když je to jen nicneříkající hnusná změť fleků? Prostě se mi NELÍBÍ a na zeď si ho nedám (ve svém věku už tak jako tak dělat hógo fógo nepotřebuji).
A místo něj si nestydatě pověsím KÝČ (dle „odborníků“), hlavně aby se mi LÍBIL.
Venkoncem PRÁVĚ O TOHLE přeci v umění jde nebo ne? 😉

Takže tupí snobi, co si věší na stěnu stupidní Warholovy pixly mě nedonutí sundat „Louku v měsíčním svitu“ (pohádkový obraz, do kterého když chvíli hledíš, tak jako kdybys lezl do pohádky podobně, jako Alenka za zrcadlo) označovanou jako „prvotřídní kýč“ a nahradit ho Warholovou HNUSNOU demencím pardon, tedy „mistrovským uměním“. 😄

A se žrádlem je to STEJNÉ. Jednou možná pochopíš, že tohle https://www.y­outube.com/wat­ch?v=IawZ8wEK­cnM&ab_channel=McDo­nald%27sSloven­sko sice vypadá „zajímavě“, jenže co naplat, dobře propečená hovězí flákota – bifťour je LEPŠÍ. Navíc – ke komplexnímu docenění chuti jídla je třeba mít i zkušenost se SKUTENÝM hladem (alespoň několikadenní), si myslím já. Tož asi tak. Nicméně SOUHLASÍM, že „proti gustu…“ a URČITĚ taková „kostka ve skluzu“ je rozhodně zdravější, než můj bifťour. 😉 🙂

Avatar uživatele
Filip84

aliendrone: Já nad tím, v mezičase, trochu přemýšlel.

Není to úplně to samé – květoš ze sladko-kyselého nálevu (v české Vietštině: květoš na kiselosladkó) a kyselá okurka.

Protože okurek je, spíše, něco, jako kysané zelí, je to v mnohem kyselejším nálevu, a tedy tou kyselostí více nasáklé, nebo jak to říct. 😅 Když dělám znojemskou, nebo cikánskou, omajdu, tak ale ty okurky nakrájím sakra nadrobno, a do toho je ještě orestuju, pořádně. Ony dají té omáčce potřebnou dávku kyselosti.

A teď si vezmi, že máš všecku tu kyselost obalenou v tom těstíčku a ohřátou. Já se obávám, že Lotr bude mít pravdu, a pokud ho někdo netrumfne, bude na nominaci, jako! Bude to Schlichte, ale jak říkám: proti gustu…

S tím obrazem to není úplně to samé. Super, klidně si pověsím na stěnu čmáranici od bejvalky, protože, víš co, v ní je určitá něha, kterou oceníš až po té, co jí poznáš, poněkud hluboce, takto zvečera. 🤷‍♀️ Ale jinak je to docela čmáranice! 😅

No, počkej, ale jedna věc je pověsit si čmáranici od bejvalky na stěnu, protože víš proč – víš co, druhá věc je vyfotit čmáranici od bejvalky a snažit se jí protlačit do nějaké umělecké aukce za desítky tisíc. To první je má / Tvá věc, do které je každému kulový hovno, to druhé je na vejlet sanitním vozem, jako! 😅 Nebo na čestné členství v Klubu československých autistů, s Rokiem I. Kauflandským a JyrkouF🤪, jako! 😅😅 Alespoň.

A to je, tak asi jako, pointou tohoto postu. Jedna věc je obalit si kyselý ogórek v těstíčku a osmažit, druhá věc je napsat na to gastroporno článek a vydávat to za něco extra chutného! To druhé je na vejlet sanitním vozem. Nebo, alespoň, na tu pozvánku do Rokio klubu. 😂😅

Avatar uživatele
aliendrone

Filip84>>> Každopádně si to představuji jako žampiony smažené v trojobalu (a ty já mám rád), dokonce odhaduji pod tím obalem přibližně stejnou tuhost, jen to prostě bude víc do kysela. Ciž podle mě není na škodu, jaxem psal, tak kyselé jde ke smaženým věcem dobře. Venkoncem i ke smažáku míváš obvykle kys. okurku a tatarku (která je také nakyslá). 🙂

Jistě, smažák NENÍ žádná mistrovská gastronomie a michelinský kuchař by asi zdrhal o 106. Jenže CO naděláš, VÍŠ KOLIK lidí má ten blbej smažák V OBLIBĚ? Už jsem to tu x-krát psal. Jsem tzv. „vděčný strávník“ a sežeru bez remcání prakticky VŠECHNO, co se přede mne položí (to poslední je ovšem KLÍČOVÉ, ale to je na jiné téma). Dokonce i zemlbábu nebo rýžový nákyp či buchtičky se šodó. Jen si na tom nepochutnám. A pokud bych měl na výběr např. mezi těmi nejluxusnějšími ovocnými knedlíky a tímhle „experimentem“, tak bez váhání po něm hrábnu. Sanitky bych se nebál nic. 🙂

Avatar uživatele
Filip84

Zeman: Jo, pro těhotný to je 👌! Ta si na to, ještě, vrazí sladkou šlehačku z pixly, jahůdku z konservy a vezme si k tomu banán a kousek mejdla! 😎😅

Ale oni, jinde, píší, že – prý – to je výborné. Herr Švec, ještě že nepíší, že to je bašta! 🙈🙄😅😅😅

Avatar uživatele
VaclavZeman

😄

Nový příspěvek