Jelikož se v naší republice neustále zdražuje, tak by mě zajímalo jestli někdo pravidelně jezdí do zahraničí nakupovat? Je jedno jestli jde o potraviny či elektroniku. Osobně si myslím, že plán ČNB bude mít fatální důsledek pro českou ekonomiku v přístím roce.
Doplňuji:
Jsou k dispozici e-shopy Tudíž vám to zašlou ze zahraničí do české
republiky. Např: Když si budete chtít koupit nový telefon, tak jestli si ho
koupíte radši u nás nebo v zahraničí, kde je levnější a možná
i o něco lepší než zde. Akorát mě zajímá, jestli takhle ČR nepříjde
o finance. Já osobně jsem z Prahy, takže to není kraj republiky a
elektroniku atd nakupuju ze zahraničí pouze. Tak hlavně aby se ČNB nedivila,
že si češi třeba zvyknou nakupovat v německu a tím podporujou německou
ekonomiku.
Zajímavá 0 před 4025 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
tohle si může dovolit někdo, kdo bydlí u hranic a cesta ho nestojí víc
než pár korun…pohybuju že na nákupu ušetřím 900,–…tolik by mě
stál výlet do ciziny…
Doplňuji:
jo..já vím, že je tu spoustu webových obchodů…ale tvá otázka zní:
JEZDÍTE, ne NAKUPUJETE…takže ti odpovídám na to, co se ptáš…
Upravil/a: Funna
0 Nominace Nahlásit |
Nejezdím. Nevidím k tomu důvod. Ta cesta také něco stojí, a co se týče e-shopů, poštovné také, takže se to až tak moc nevyplatí.
0
před 4025 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jezdím asitak 1–2 krát ročně do Dresdenu na nějaký ty nákupy.Je to tam mnohem levnější než u nás(snad jen s vyjímkou cigár). Z Prahy tam je to asi 160 km štreka,ale kdybych bydlel blíž tak jinde ani nekupuju.Češi co bydlí poblíž hranic (do 50km)jezdí nakupovat jen tam,nakoupí tak na týdny,a i když dají něco na benzín/naftu tak úspora je hodně znatelná.Příklad: třeba značkový deodorant 1 € (25kč) -u nás 50–70kč…a s potravinami je to podobný..
0
před 4025 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
nemysli si, i v zahraničí sa zdražuje.
keďže tam nežiješ, pohyby cien nevidíš.
u potravín sa napr. v británii zdvihli za pol roka ceny o 10 – 40%,
v taliansku to samé, o slovensku ani nehovorím.
prakticky trvalé sú ceny automobilov, elektroniky, náradia a podobne,
rýchloobrátkový tovar zdražuje.
0
před 4025 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ne.
Zdražování je přirozené a nevadí mi, je kompenzováno růstem mezd.
0
před 4025 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj, já jsem v cizině nakupovala jednou a to konkrétně z e-shopu https://www.happymum.sk/ , Kamarádka si tam kupovala těhotenské šaty, tak jsem si přihodila do košíku taky jedny, ale to bylo vše. Jinak nakupuji zásadně jen v našich obchodech.
0
před 1860 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
a protože ty podporuješ německou ekonomiku, tak ti ČNB zvedla kurs, aby se ti to nevyplatilo …docela si otázkou protiřečíš…
Nevidím důvod proč podporovat zloděje.Navíc u nás jsou dost nekvalitní potraviny.Pokud budeme podporovat toto,tak řetězce nemají důvod zlevnit-proč by to taky dělaly když to ti „hloupí“ češi stejně koupí..? Samozřejmě ,že kvůli pár jogurtům se tam nevyplatí jezdit,ale při nákupu na 2 týdny už se to vypaltí i za cenu 160km tam a zpátky.Navíc je to i s výletem…