Zřídka, ale přece – tak jednou dvakrát za rok. Musí se vědět, kam pro ně jít. Ale párky „z váz“ jsem ještě nejedl. Má to nějakou specifickou chuť, když se to naloží do vázy?
0 Nominace Nahlásit |
Já ano a to nezřídka. Důvod? Dáš do mikrovlnky, pak přicmrndneš hořčici a s krajícem brzdy máš „teplou večeři“. Přirozeně NESMÍŠ kupovat kentus, jako jsou Javořické párky nebo takové ty „množstevní“ v kilogramovém balení.
Bohužel nechápu přesně co znamená „obsah masa“ v %, protože třeba v bLidlu mají párky, kde deklarují „83% masa“, tak jsem je zkusil a byl to PARÁDNÍ humáč. Lepší je si koupit dobrou klobásku. A úplně BEST je koupit MASO, nakrájet na plátky (balit po jednom v mikrotenu a zamrazit) a v případě potřeby jsou v mikrovlnce defrostěný ancvaj, naklepeš, osolíš, opepříš, mrskneš na pánev a ve chvilce máš mňamiky stejk. ANO, je to o dost zdlouhavější postup, než prosté ohřátí v MW, ale výsledek je NESROVNATELNÝ.
Fascinující na tom je CENOVÁ výhodnost ve prospěch masa – slušné párky stojí cca 200Kč+/kg, takže jak kuřecí prsní řízek, tak vepřový tě přijde o 100% LEVNĚJI (v Makru koupím kuřecí prsa za 99.90Kč/kg a tuhle jsem koupil vepřovou plec b.k. za 79,90Kč/kg – ale to byla v akci)
Prostě klasická ukázka POKŘIVENOSTI dnešního prasokapitalismu, kdy je MASO levnější, než skrojky (jakkoliv upravené do párku) nebo banány jsou lacinější než brambory. A ještě se najdou kreténi, kteří tomu TLESKAJÍ a tvrdí, že je to NORMÁLNÍ. :(
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je ten párek debrecínka, tak ano.
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 1385 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podobně jako quentos, asi 2× do roka. A to za účelem vyrobit hot dog s hořčicí nebo kečupem.
0 Nominace Nahlásit |
Občas jo, je to rychlé a jednoduché, ale manželka protestuje, tak to nemohu přehánět. A ano, je problém vybrat nějaké „jedlé“. Některé jsou takové… no … hmota bez chuti a struktury, to člověk může jít osolené želé a bude to skoro to samé. Už jsem si říkal že si u některých potravin budu muset dělat poznámky abych se nenapálil znovu.
0
před 1385 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, jím párky. Mám rád hlavně kuřecí a párky s vyšším obsahem masa.
0
před 1384 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já to mám úplně opačně jako ty. Dřív jsem je jedl málo a poslední dobou, když jsem pořád ve světě a vařím si sám, tak je jím každý týden, někdy i víckrát. Ale menší porce, víc chleba. Párky horší chuti jím se zeleninou nebo nakrájím na plátky a opeču na pánvi. Po této úpravě jsou jedlé třeba i jinak nepoživatelné levné kuřecí špekáčky. Jinak výborné jsou debrecínské. Nebo vídeňské, ale české výroby (to je zajímavé, že v Rakousku mě vídeňské tolik nešmakují, tam už nejradši beru frankfurtské, které jsou tam navíc skoro nejlevněší).A v Česku nejčastěji kupuji trampské cigáro, protože je z kategorie chutných párků nejlevnější. Ono je to spíš klobása než párek.
0
před 1384 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Aliene…
Si mně připomněl jak učitel potká bývalého žáka přijíždět
v nejnovějším mercedesu, tak ho pozdraví a ptá se jak se daří…
A dobře pane učiteli, podnikám a jde to skvěle
Ty? Jak to děláš? Na počty jsi byl vždycky slabší…
A tak pane učiteli. Hlavní je bejt skromnej. Tak znáte to. Za 10 koupím,
za 100 prodám, mně ta 4 procenta stačí.
Kdyby bylo to vepřové o 100 procent levnější, měl bys to zadarmo 😉
Dochy>>> No jo, VÁŽNĚ jsem to napsal. Hele, k tomu už nemám co dodat. Snad jen že pokud se mi podaří rychle najít lano, vyhledám nejbližší lampu pouličního osvětlení. Vážně jsem už asi k ničemu, teď abych lozil kanálama. :(
Tywoe – když se nad tím zamyslím… s takovou bude DIV, jestli se „zhoupnout“ vůbec dokážu (potažmo nepoplést si stožár osvětlení s věšákem na prádlo – jsou dost chatrné). :(:(:(
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |