Soused mi před chvílí řekl, že jsem pracovitý. Já si připadám jako blbec. Myslím si, že nejsem inteligentní. Kdybych měl tu možnost, tak bych se v lékárně koupil lék na hloupost. To ale zatím není možné.
Na škole jsem byl pracovitý hloupý žák a díky tvrdé dřině jsem odmaturoval. Teď mám zaměstnání, při kterém vykonávám jednoduché dělnické práce.
Myslíte si, že bych mohl být považován za blbce, jenž je zároveň pracovitý?
Zajímavá 0 před 437 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Rokio, no, hele, z toho jaxe tady prezentuješ, ty pracovitý rozhodně nebudeš. Takže za mě inteligentní jsi. Hlavu vzhůru 👍
0 Nominace Nahlásit |
To zcela záleží na perspektivě a definici „blbce“. Je důležité si uvědomit, že inteligence je vícestranný pojem a neznamená pouze akademické vzdělání nebo „školní inteligenci“. Pracovitost je velmi cenná vlastnost a dovednost, kterou by si měl každý cenit. Můžete mít jiné schopnosti, které vynikají právě v tom, co děláte.
Pokud máte pocit, že vám schází nějaké vědomosti nebo dovednosti, pak je skvělé, že máte chuť se učit a zlepšovat se. To vás rozhodně nedělá „blbcem“, ale naopak ukazuje, že máte ambice a chuť se rozvíjet.
Nic vám nebrání v dalším vzdělávání, pokud si myslíte, že vám to pomůže cítit se líp. Existuje spoustu možností – online kurzy, knihy, přednášky atd.
Mějte na paměti, že lidé se liší a každý má své silné i slabé stránky. Být pracovitý není špatné, naopak je to obdivuhodné. A pokud se považujete za „blbce“, zkuste to vidět spíše jako motivaci k tomu, abyste se stal lepším, než jako něco, co vás omezuje.
0
před 437 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4603 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |