Byla příležitost emigrace na západ v 68. Celá moje rodina je už v Čechách, něco ve Francii a Německu, vystěhovali se tam ještě za mého života s tím, že jdou na „lepší“. Připadám si jako poslední Mohykán.
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, marci1, anonym před 1664 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Cítíš-li se být šťastný a spokojený, bude tě to na to místo táhnout, stůj co stůj. Můžeme tomu říkat vlastenectví, pravá hodnota tkví v pocitu ,,tady chci žít, tady je mi dobře". A psychické štěstí je základ zdraví a dobré mysli.
0 Nominace Nahlásit |
Neřeším Čechy a Moravu. Rožnov, nebo Vary. Jsme jedna země. Neuznávám žádné dohady, to už tu jednou bylo. V devadesátém roce.
Upravil/a: elkon
0 Nominace Nahlásit |
Jsi prostě člověk, který cítí, že je mu nejlépe doma, ve své vlasti. 🙂 Mám to taky tak. Doma je doma. Jsme prostě patrioté. Vlastenectví se šířilo hlavně v dobách, kdy měli lidé pocit, že jejich rodnou zemi, jazyk a kulturu něco nebo někdo ohrožuje-doba národního obrození. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Človek je ako strom, kde zapustí korene, tam je doma.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 1663 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To není vlastenectví, jsi součást své země a země je součást tebe. Vím o čem mluvím, protože mám stejné pocity. Asi je to dar.
0 Nominace Nahlásit |
Tenkrát se ještě slovo Vlastenectví používalo v dobrém slova smyslu. Jako patriotismus. Dnes to liberálové hloupě přelepili nálepkou “nacionalismus a pravicový extremismus”.
0 Nominace Nahlásit |
annas | 5913 | |
Drap | 4603 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1296 |
Divadlo |