Dát tam třeba past na medvěda, tak nejen, že bych tam pak člověk mohl najít slepici, ale třeba by na to pak zapoměl a mohl by mít nohu na kaši. Napadá mě něco na způsob nějakého tunelu s návnadou, kam se slepice nedostane, ale kuny/lasičky se třeba dostanou dovnitř, ale ven už ne? Nemusí je to zabít, aby pak bylo možno je třeba odnést někam daleko pryč.
Vypadá to, že s nimi jsou dost problémy a nejen u slepicviz diskuze:
Dobry den,chtela bych moc poprosit vsec hny,kteri maji zkusenosti s predatory v kurniku,o radu nebo nazor.Dnes rano jsem chtela vypustit nasi malou kvocnu s 5ti tridennimi kuratky z kotce kralikarny,kde nyni se svou rodinkou prebyva,nez bude moct zase mezi ostatni slepice.Prvni jsem si vsimla vytrzene napajecky z pletiva dvirek.Po napajecce zbyl ve spodni casti pletiva otvor cca 3×4cm.Slepice podivne sedela tak nejak nakrivo a tak jsem pro ni sahla a polilo me horko.Kvocne chybi cela noha,kouka ji z rany jen hlavice kycelniho kloubu.Je hrozne potichu a ja to obrecela pri predstave co asi zkusila.Navic z peti kuratek ji zbylo jedno.Strida se ve me vztek s litosti.Co mohlo urvat napajecku z dveri a pak prolezt takovou dirkou?Napada me lasicka,ale muze mit takovou silu,aby odstrcila drevenou desku,ktera byla o dvirka oprena?A co to mohlo byt,ze jako had prolezlo do kotce,tam ukouslo nohu branici se slepici a jeste sezralo 4kurata.A ta noha z toho kotce zmizela..Zbylo jen par krvavych kousku.Ani moc krve.Je mi to moc lito.Ani nevim,jestli to prezije.Zatim je moc statecna a na svy zbyvajici nozce se snazi stat a starat se o svoje detatko.Omyla jsem ji to a zakapala Betadinem.Poradite mi prosim,co s tim dal?Diky.
Zdroj: http://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/7790-lasicka/
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3048 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
S lasičkama zkušenost nemám, ale s kunami ano. Jsou neuvěřitelně chytré a nějaké pasti na ně neplatí. Jednou se nám usídlily na půdě a dělaly v noci neuvěřitelný bordel. Bydlel jsem v podkroví a vůbec se nedalo spát. Sousedka – černoška chovala nějakého dvoumetrového hada škrtiče. Tak ho tam na tu půdu pustila a navždy byl pokoj. Ovšem na ochranu kurníku by to asi použitelné nebylo.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3048 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě. Existují železa, která jsou juiž zákonem zakázána. Oba dva druhy lze chytit do sklopce. Pokud jsi laik a nevyznáš se, tak šance na úspěch je cca tak asi 1%
0
před 3048 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek