Může být již v ceně, může to být určitá forma výprodeje, záleží také hodně na tom jak je sepsaná smlouva.Také to může být forma reklamy. Ať je to jak chce, ti co prodávají, nikdy neprodělají.
0 Nominace Nahlásit |
Firma má zisk ze své marže, která je samozřejmě započtena do ceny, jen nedostane úhradu hned, ale postupně. Docela by mne zajímalo, jak to řeší s odvodem DPH, ale to se zákazníka netýká.
0 Nominace Nahlásit |
Když kupuji zboží na splátky, tak mě zajímá u jaké splátkové společnosti, když je to z nějakým připojištěním a bla, bla, bla, tak si mohou připočítat RPSN, že jako nebudete moci splácet, to se pak nevyplatí a je to podvod, zákazník vlastně zaplatí za zboží na splátkách víc, než by si zboží koupil hotově, to je třeba u leasingu aut apod.Tak je vždy potřeba zvážit, tam kde nakupuji,jakou má prodejce splátkovou společnost.Dobré zkušenosti mám s Cetelem v Globusu když mají 0% navýšení, zaplatím akontaci jednu přímou platbu a potom už jen splátky, nic navíc.Špatné zkušenosti mám s Home Credit a GE Money Bank..
0 Nominace Nahlásit |
s Home Credit mám zkušenost spíše také špatnou – byl to nákup zboží bez navýšení se splátkami na 3 měsíce. Vše bez problémů splaceno, ale ještě potom dlouho otravovali s nabídkami dalších půjček, navíc jsem si musela vyžádat potvrzení, že všechny platby již obdrželi – sami nic takového neposlali
2Kdo udělil odpovědi palec? gnr54, briketka10
před 4721 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám pocit, že ceny zboží prodávaného na tento typ půjčky jsou citelně vyšší, než pokud kupujete za hotové nebo s využitím běžného spotřebitelského úvěru. O vyšší marži se pak dělí obchodník a věřitel. Navíc se tento typ úvěru může při sebemenší odchylce od splátkového kalendáře v konečném výsledku velmi prodražit.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, Georgo2010
před 4721 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Půjčky nenabízí firma, která žije z úroků, ale obchodník, který má marži z prodaného zboží. Místo toho, aby mu leželo zboží na skladě, prodá raději zboží s tím, že peníze dostane později.
0 Nominace Nahlásit |
Taky by mě zajímalo, když jsem si napříkald půjčovala z vippujcka.cz a měla jsem to bez navýšení, tak mi řekněte z čeho ta společnost žije? :o