Dnes za mnou přišel nově přistěhovavší soused z města, zoufalý, že
neví, co s posekanou trávou:-).
Kompost nemá, kontejnery na bioodpad se u nás na vesnici nevedou.
Kompostárna jinde je daleko.
Spousta lidí bydlících u potoka problém řeší tak, že hází trávu do
břehu, nehledě na to, že se dopouští přestupku.
Co děláte s posekanou trávou vy?
Doplňuji:
Odpověď najdete v diskuzi, ale klidně pište dál
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, Jahoda před 5220 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nejlepší je na kompost… pokud jej soused nemá, založí-li si jej, bude
ho mít 🙂
A nebo sekat trávu bez sběrného koše a nechat ji ležet- trávníku to
neuškodí; po chvíli se tráva rozloží a nebude po ní na trávníku ani
stopy… záleží na třídě komfortu.
0 Nominace Nahlásit |
To je opravdu problém. Kdysi bylo trávy nedostatek, protože lidé chovali
králíky. Dnes zřejmě chov omezili, takže tráva přebývá.
My dáváme trávu na kompost. Pokud nechce Váš soused zkrášlovat okolí
potoka, asi by měl někde v koutku kompost založit.
0 Nominace Nahlásit |
Sušenou si ji berou lesáci na zimu pro srnky.
Nebo sekat častěji a ty krátké kousíčky se nechávají v trávníku a tam
se rozloží jako mulč.
Doplňuji:
No jo, souseda si nevyberš 🙂. Komu není rady, ať si pomůže sám.
Upravil/a: ReHu
0 Nominace Nahlásit |
Na chalupě jsem ji házel do nejvzdálenějšího koutu zahrady – s vědomím,že jednoho dne bude halda tak veliká,že se budu muset naučit se pást.
0 Nominace Nahlásit |
My chováme králíky, takže tráva přijde jim. Postavili jsme si takový „mini chlívek“ (já tomu tak říkám, protože nevím, jak jinak to nazvat) a tam dáváme seno. Takže, když se seká, část čerstvé trývy se dá králíkům a zbytek sušíme na zahradě a dáváme do „chlívečku“. Jinak, pokud by bylo trávy nedostatek, máme hned vedle našeho domu pole a tam si můžeme nasekat trávy kolik chceme, neboť oni to moc nesečou. Navíc kousek pole je naše, takže je to paráda 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Vozím jí sousedovi má slepice a na drobno nasekaná tráva jim náramně chutná, Suší jim to i na zimu
0 Nominace Nahlásit |
Po jednoduché úpravě nože sekačky a častějším sekání trávníku se rozsekané částečky lehce vstřebají do stávajícího porostu, je to tzv. zelené hnojení – mulčování.
0 Nominace Nahlásit |
Určitě kompostér. Taky jsme nevěděli, co s trávou a ostatním
přírodním odpadem. Koupili jsme si kompostér a jsme maximálně
spokojení.
:)
Zdroj: www.puruplast.cz/produkty/komposter/
0 Nominace Nahlásit |
Soused mi na mé rady odpověděl,
Která odpověď je správná? Všechny, navrhovala jsem mu různé varianty, ale nějak si nedal říct….
My vozíme trávu ke známému, který má kompost a jsme rádi, že nemusíme tento problém řešit. Kompost máme jenom mini, protože jej moc nevyužíváme.
Pokračování včerejší story mělo dnešní dohru, ptala jsem se ho, jestli už našel řešení a jen mi odsekl, že si mě pohlídá, že kdo ví, kam my tu trávu vozíme a ať se neopovážím ji pálit a čmoudit, jinak by mě nahlásil.
Za dobrotu, na žebrotu….
Do kompostéru se vejde až překvapivě mnoho trávy a napěchovaná tráva v kompostéru do příštího sekání slehne na malinkou hromádku.
Proti zanášení mulčované trávy do objektu stačí rohožka u vchodu.
A na nevrlého souseda platí nejspíš kopanec do zadnice…
Bumbes, díky – rohožka sice stačí, ale mužové ji nevyužívali a okřikuj je pořád jako malé děti… takže z jejich pohodlnosti teď musí vozit trávu k tomu známému 🙂
To vím, že slehne, ale prostě si to nedokážu představit, ještě jsem to u nikoho neviděla, tak asi proto.
Už slyším souseda – „A co s tou malinkou hromádkou mám jako dělat? To už mi asi neřeknete,co“… Br, mám z něj osypky. Asi si jeho odpověď nechám ujít a už mu radit nebudu.