Letos chceme jet na dovolenou do Chorvatska. Jsme čtyřčlenná rodina.
Pokud je tu někdo, kdo má Chorvatsko tak nějak projeté, navštívil více
míst a mohl by to nějak zhodnotit, byla bych ráda za nějaké rady. Např.
kde bylo přelidněno, kde byl spíše klid, jaká oblast se vám nejvíce
líbila a proč, jestli tam byla hezká příroda, jak jste tam jeli, jestli
jste měli předem objednané ubytování u nějaké cestovky atd.
Děkuji předem za jakékoliv tipy. :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Makina před 4569 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Chorvatsko je přenádherná země. Navštívili jsme tam už fakt hodně moc míst. 1. – Istrie – městečko Premantura…pláže nejsou vůbec přelidněné, voda čistá, je tam jak obrovský camp tak spoustu apartmánů. Kdo chce lepší koupání v této lokalitě, tak doporučuju mys Kamenjak…je to z Premantury tak 20 minut chůze a nádhera, všude kolem Vás jenom moře a moře, jeskyně a tak podobně. Ovšem pro noční život toto městečko asi není. Je tam hodně velký klid. 2. Letovisko Vodice…tak tady mě to vůbec neoslovilo. Uzavřené moře, člověk si připadá jak u většího rybníka, jedna taková obyč kamenitá pláž a tím to končí. Je tam velký camp i apartmány, ale z apartmány je to do toho letoviska (jedné ulice, kde to víc žije) tak hodina pěšky. Takže Vodice NE. 3. Ostrov Krk – tady už si to moc nepamatuju, ale vím, že docela klidná letoviska i velké campy. 4. Makarská riviéra – Baška Voda, Gradac, Brella – nádhera slabé slovo. Moře krásné, čisté, teplé, protože je to už hodně na jihu. Letoviska relativně klidná, ale v takovém smyslu, že to tam žije tak do půlnoci, noční výlety lodí podél pobřeží, posezení a potom už naprostý klid. V těchto letoviskách se nachází i hodně hotely, ale i campy (ty méně) a samé apartmány. Jinak Chorvatsko je takové, že není nutné zařizovat ubytování předem, prostě stačí vybrat lokalitu a jet. Od pátku od večera od soboty do večera stojí kolem silnic majitelé apartmánů a nabízejí. Popř. stačí dojít do turistického centra a tam vás přesně podle požadované ceny odkáží, tam, kde je zrovna volno. Co se týče pláží na Makarské, tak ty městské jsou dost přelidněné…ale když člověk není liný a popojde 500 metrů, tak leží na pláži skoro sám a ještě pod borovicí ve stínku 🙂 Takže pokud hodně klidnou dovolenou tak spíše sever a né tak známá letoviska. Pokud chcete poznat Chorvatský život, krásně osvětlená městečka a za nimi vysoké hory jako z pohádky, tak jedině letoviska z Makarské riviéry. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Chorvatsko je nádherné, vybrali jste si dobře. Já nedám dopustit na
Rovinj a Orebiç. Vřele doporučuji. 🙂
http://www.chorvatsko.cz/istrie/rovinj.html
http://orebic.chorvatske.cz/
0 Nominace Nahlásit |
Loni jsme byli s rodinou ve Vrsaru na istrijském poloostrově. Já byla
u moře vůbec poprvé a moc se mi to líbilo. Vrsar je spíše menší, ale
zato velmi malebné město. Byli jsme ubytováni v kempu Orsera, který byl
velmi moderně zařízen. Možnosti ubytování jsou: mobilhomy (mobilní
domky), karavany a stany. V kempu je sociální zařízení – též velmi
moderní a čisté, restaurace, obchod se zeleninou, … Také nabízejí
různé služby např. aquaaerobic (ten byl skvělý), večerní hudba,
cyklovýlety a mnoho dalšího. CK Victoria nabízí i možnosti výletů do
okolí, třeba do večerního města Poreč, Rovinj, Limský záliv, .....
Na Istrii je výhodné to, že není moc daleko, ale moře je teplé i tam :)
Příroda taky moc hezká: pinie (druh borovic), fíky, oleandry, moře čisté,
voda průzračná. Pláže oblázkové s malými mušličkami,..........
A chorvatská zmrzlina! Ta teda stojí za to, je větší než u nás, je
větší výběr chutí a je moooooc dobrá!
Vrsar se nám moc líbil a chtěli bysme tam jet ještě někdy. Letos pojedeme
na Živogošče.
At´ už pojedete kamkoli, přeji vám, at´ se vám dovolená vydaří a at´ se vám tam líbí tak jak nám :)
0 Nominace Nahlásit |
Tak v Chorvatsku je strašně moc krásných míst, ale z těch, co jsem měla možnost navštívit se mi teda asi nejvíc líbila Pula – https://www.cklub.cz/pruvodce/chorvatsko/pula Právě letos máme v plánu po dlouhé době jet zase do Chorvatska, tak bych se tam opět ráda podívala. Moc doufám, že to vyjde. :)
No, mně se třeba hodně líbí Split. Je to sice město, ale překrásné. Ono válení se u moře po nějaké době omrzí, tak je dobré být někde, kde se člověk může jít podívat třeba na památky atd. A to právě ve Splitu jde. Navíc se tam dá sehnat i docela levné ubytování. Třeba přes http://www.ubytovanivchorvatsku.cz/split/
Příspěvek smazán administrátorem.
Příspěvek smazán administrátorem.
My jsme se loni podívali do Medžugorje + Černá hora a moc se nám dovolená líbila. Byli jsme celá rodina a to s CK Avetour. Letos uvažujeme, že pojedeme na to stejné místo, protože se nám tam líbilo a je tam stále co prozkoumávat. Nejsme Ti co leží jenom u moře, ale rádi poznáváme nová místa. Vřele takovou dovolenou doporučuji.