Potřebuju bílý. A nevím, jestli se to u nás smí, ale na to už kašlu. Hledám nějaké prostorné pro prsty, v kterých se mi nebude deformovat noha. Teď mám nějaké „Bennon(ky)“ a leč nejsem jediná, komu vadí, vedení jsou ignoranti a prej 95% lidí je spokojených a jiné už nebudou. 😀 Člověk si nesmí ani vyměnit gumu u kalhot – sami zajistí jen zkrácení nohavic, a že prej to mají pujčené, a že se to pak musí zničit (vyhodit)… místo aby to člověk dál nosil. Existují vůbec trochu pohodlné boty? Mám teď o číslo větší a je to snad ještě horší.
Zajímavá 0 před 74 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dštíte samou síru… na vedení/zaměstnavatele.
Takový luxus, jako máte Vy – zkrácení kalhot, my
nemáme 😉
Uvedla jste nedostatečné údaje.
„Bílé boty“, je široký pojem- Co je podle Vás ochranná špička?
Bílá bota má být polobotka, nebo bota s plnou špičkou a volná pata
(pásek).
Ochranná špička u pracovních bot, bývá zpevněná, také kovová (aby
při pádu těžký
předmět nerozdrtil prsty na noze (nosí obyčejně muži, jsou černé).
V každém okresním městě (i menším)jsou prodejny pracovních oděvů
a obuvi.
Na internetu jsou jich také spousty.
Ano dámské bílé boty s plnou i děrovanou špičkou se vyrábějí,.
Několik typů mají u nás v prodejně pracovních oděvů.
Pánské i dámské, s volnou patou.
Mně například tyto mohutné, kulaté, široké špičky nevyhovují.
Mám úzkou nohu a plavu v tom, jak nudle v bandě, vešly by se mi obě
nohy do jedné láptě. 😉
obuvi máme na malém pracovišti „výhodu“. Zaměstnavatel navrhne
částku, za kterou si pracovní obuv vybíráme sami.
Musí vyhovovat požadavkům KHS (hygiena)a bezpečnostním (pro případ
úrazu,
by pojišťovny, každou obuv neuznaly, jako obuv ochrannou).
Přestaňte hudrat, vyražte „do světa“- do prodejny
s pracovní obuví.
2Kdo udělil odpovědi palec? Pepa25, aliendrone
před 74 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Černých se dělají MRAKY, ale o bílých jsem neslyšel. 🙂
Nechej si to nařízení o té obuvi dát PÍSEMNĚ. Tipuji, že najednou
uvidíš v praxi, jak se kroutí hovno v proutí. A budeš mít klid (nebudou
chtít riskovat žalobu pro nějakou případnou „zdravotní újmu“,
nedejbože trvalého charakteru). 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Firmy co prodávají pracovní oděvy mají i seznamy všech výrobců a jsou schopny zajistit cokoli.
0
před 74 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jestli je to taková hrůza jak uvádíte, Zvážil bych změnu zaměstnavatele. Přeci nechcete chodit do práce kde je všechno „k hovnu“ a mít brzy nervy v kýblu. Vězte že jsou i lepší zaměstnavatelé
0
před 71 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
aliendrone Mohl byste mi k tomu říct víc?
Dnes jsem nakráčela do kanclu, nastínila, že se chci bavit o botech a hned se ozvalo „Ne“. Ptám se proč. Prej že to musej bejt bezpečnostní boty; řikám, že na to se chci zrovna zeptat, co to musí splňovat, tak to hned zaplácla tím, že tady musej mít všichni boty stejný KDYBY přišel auditor. Že to nejde, že si mám prej vyzkoušet jiný, nějaký Astra ( který tam definitvně v mý velikosti ani nebudou).
Nesnáším to.
Včera jsem se bavila s holkou, která k personální přinesla papír od doktora, že potřebuje zdravotní boty (dneska už je výběr, něco se špičkou by se určitě našlo), protože má plochý nohy (i se nabídla, jako já, že si to zaplatí). A prej neexistuje, že si tam má dát vložky a když to nepůjde, tak vyhazov. Že tam prej nemá co dělat.
Mám pocit, že ve fabrice jste prostě ten nejspodnější článek, nad kterym se snažej držet kontrolu. Nic víc. O nějaké, abychom se tam cítili dobře, vůbec nejde. A prachy? To mi taky nedává úplně smysl…
Jsem ochotná jim tam i někde něco podepsat, že v případě úrazu (jehož riziko je minimální) nic proplácet nechci, ale nedá se s nima bavit (aspoň ne s ní).
Štve mě, že nejsem víc průbojnější, v argumentech nbc… nebo snad i dát někomu pěstí. Někomu by slušela, opravdu.
Lucyfer>>> JJ, dobře znám to cukání někomu propláchnout hubu
pěstí včetně krásného pocitu uspokojení, jaký toto jednání poskytuje.
😉
Ale s postupujícím věkem jsem se zklidnil a nyní ti radím poněkud
asertivnější přístup, s ohledem na zákony (tr. čin „ublížení na
zdraví“ aj.) se to ROZHODNĚ vyplatí. 🙂
Jak jsem psal – nebav se, prostě si to vyžádej písemně (s razítkem), hlavně ať je to nadřízeným PODEPSANÉ. Pokud budou chtít vědět PROČ to potřebuješ, řekni že z osobních důvodů (připadně pro lékaře apod.). Již v tento okamžik vedení ucítí ve vzduchu potíže a
NEBO
V tomto případě po tobě „půjdou“, protože skutečný důvod NEMOHOU použít jako důvod k propuštění (pokud by ses s tím obrátila na soud, tak by se to bralo jako nějaká „diskriminace“ a vůbec > soud by tutově prohráli a nedoplatili by se – jak tobě, tak navíc pokuta od státu, tak proto). O případném mediálním humbuku kolem toho nemluvě. [BTW – v tomto ohledu ti mohou pomoci POLITICI (např. tvůj posranec), nezáleží na polit. straně. Ale pozor, VÝHRADNĚ ti AKTUÁLNĚ OPOZIČNÍ!!]
Potažmo budou hledat tvé chyby jinde – nedostatečná prac. morálka
[typicky pozdní příchody do zaměstnání], prostě si budeš muset setsakra
důkladně hlídat/krýt záda. A když odmítnou, můžeš to řešit o5
právní cestou, šance na úspěch jsou podle mne skvělé.
Je tu ještě jedna možná pomoc – místní odbory, zejména pokud jsi
členkou (často pomohou i bez toho). Ale BACHA!! Moc jim zase nevěř,
odboroví předáci ČASTO potajmu papají i z druhého korýtka
(zaměstnavatele, jsou na jeho „neoficiální výplatní listině“) 😕
Jsem takříkajíc z druhé strany barikády řekněme a odborová netáhla
mám rád jako louh v oku. Vždy jsem se snažil všemi způsoby kontaktu/styku
s tímhle xindlem vyhnout (víceméně úspěšně), takže něco bližšího
v tomto ohledu moc neporadím.
Co ale každopádně DOPORUČUJI je kontaktovat právníka (specializace pracovně-právní vztahy). Ten bude vědět NEJLÉPE (kam se hrabu já), jaký zvolit postup. A to, že budeš muset i za blbou konzultaci „pustit chlup“ – inu musíš si vybrat, CO je tvojí prioritou. Je to na tobě. 🙂
Já si to klidně upravím sama, nemám s tím problém. :D Na nohavice s*re pes… to se dá případně ohrnout. Ale že mi nefunguje krevní oběh, nikoho nezajímá. 😅
da ny Myslím, že mají ocelovou špičku. Nebo aspoň hodně tvrdou, nejde promáčknout, tím myslím to „ochranné“. A síru vypouštím zcela oprávněně. 😀 Všude jen koukají, kolik to stojí, doslova nemůžeme dát ani zpětnou vazbu na obědy, nejdřív to musí „vyfiltrovat“ personální. Skoro nic tu má opravdu smysl. Systém… Spousta věcí je nedomyšlenejch. A bohužel u toho úboru mě s*ere úplně všechno. Guma mě škrtí, ale jinak mi ty kalhoty sedí perfektně a větší na mě budou viset jak pytel, protože to má špatnej střih na mojí postavu. Z bot mě bolí snad všechno, palec se mi stáčí někam do pryč, triko mě otravuje svým výstřihem plazícím se po krku (tam aspoň chápu ochrannu proti prachu, ale bych klidně obětovala – radši by měly zajistit respirátory, víc s*aček mám na plicích, než podprsence), čepice, po tý mám vždycky čelo jak Frankenštejn, potím se v tom. Strašný v tom trávit tolik času. Tak aspoň něco by mě mohlo podpořit. 😀 Někteří tu koukají na vás, jak když jste spadli z višně, když máte nekonvenční požadavky/názory. Dávají najevo, že vlastně otravujete/vymejšlíte kraviny. Ale kancelářký, co si jdou v těch botech jen „na kukačku“, to nikdy nepochopěj…
Drap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |