Pokud chcete exkluzivní tuplák, můžete si koupit z broušeného skla, který stojí přes 2.000 Kč. Vyrábí Crystal.
Nemohu vkládat odkazy, protože by šlo o reklamu, ale dají se koupit, pokud se podíváte na Heureku, nabízejí je i pivovary.
Nahlédněte do Sbazaru, kde si můžete vybrat z mnoha nabízených typů. Třeba si vyberete.
Dnes se jako tuplák nazývají už sklenice o objemu 1 litr.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Název „tuplák“ se dnes používá pro 1 l nádoby, ale původně to byly sklenice o objemu přes 2 l, tedy objem 2 mázy. Našel jsem: https://www.crystal-bohemia.cz/brousenesklo/eshop/11-1-PULITRY-PIVO/0/5/257-BROUSENY-PIVNI-DVOJITY-TUPLAK . Za tuto cenu bych se tedy rozmýšlel. Jinak se občas dají najít na aukru, mnohdy ještě dražší.
0 Nominace Nahlásit |
Žádný tuplák na 2 litry neexistuje. Tuplák je na 1 litr. Na dva litry by to byl dvojtuplák. Vyrobit lze vše, když se chce. Cena by byla u každé sklárny jiná. Nelze ani odhadnout cenu. Záleží na to, zda má daná sklárna na něco takového formu. Pokud ne, musí se nejdříve zhotovit forma . Podle toho, na kol by byla kusů se zvolí materiál. Na malé množství by stačila dřevěná. Dále potom záleží chtít vůbec něco takového vyrobit a jak velký zisk by z toho výrobce chtěl mít. Nezbývá tedy , než zkusit jednat a dohodnout se přímo s konkrétním výrobcem. Před nedávnem jsem skleněný dvoulitr viděl prodávat na burze.
0 Nominace Nahlásit |
Já piju z 1l plastové odměrky, tuplák seženeš i v bazaru.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Nejen nyní, ale odjakživa je tuplák 1litr. Stačí i trochu logiky. Jedno pivo je půllitru, tuplák (dvakrát tolik) je litr. Používají v hojné míře hlavně Němci.
0
před 2044 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek