Každý týden jsou na Epic Storu dvě hry zdarma, a nebývají to zrovna Bčkový tituly, ale hry za který by člověk normálně utratil třeba 30Eur(746Kč) i víc (jako příklad teď je na epicu zdarma hra Kingdom Come Deliverance od českých vývojářů odehrávající se v českém středověku) samozřejmě bývá to jen základní hra, přídavky (DLC) si musí člověk dokoupit
Asi jste nepochopili moji otázku, známej mě pověděl že prý epicgames
nakoupí „klíče“(zaplatí vydavatelům/vývojářům) a takhle je
rozdává. Zrovna KDC jsem si už koupil minulej rok na steamu, dobrá hra ale
napadlo mě, jestli vývojáře nějak podpořím když si vezmu i tu zdarma
základní verzi na epicstoru
Samozřejmě je mi jasný že pak epic rejžuje na těch DLC, jako to beru, ale
kdo zaplatí tu základní hru(a to že epic takhle rozdává i hry které
nemají DLC)
Jako pokud bych byl nějaký malý vývojář her a dal svou hru na epicstore,
epic by dal po nějakém čase moji hru zadarmo a já bych z toho neměl ani
korunu mě příjde jako blbost. No a proto se znovu ptám: Kdo zaplatí hru
zdarma na Epic Storu?
Upravil/a: Pruzkumnik
Zajímavá 0 před 1723 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
To je jako s drogama: Nejdřív dostaneš základní sadu se špetkou „dobroty“… A to bys viděl, kolik pak zaplatíš za matroš!! To je stejný jako s telefonem zdarma, ovšem k tarifu a nevypověditelný smlouvě.
0 Nominace Nahlásit |
Šmarjá, prodejní model „hra zdarma, podojíme tě až s DLC“ je tu už snad více než 15 let. Mně přijde férový, lepší, než koupit reklamou vyhypovaný předražený shit za 15–20+ stováků (typicky na Playstation) a pakl si drbat hlavu, že je to kravina.
Bohužel i na tomto se dá slušně prasit. Hra zdarma, ale jednou dokoupíš DLC, pak podruhé, potřetí… Nakonec zjistíš, že je nezbytně NUTNÉ neustále něco dokupovat (jinak statistiky padají) a v konečném důsledku ve „zadarma“ hře necháš klidně i DESETINÁSOBEK toho, co stojí kvalitní kupovaná hra.
Že by si výrobci hry nepřišli „na své“ nehrozí, leda by to byl opravdu šunt, který nezaujmul. Ale bavím se z té „nenápadné“ reklamy. ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Kradou to svi**, až EG spadne nebo ho někdo zažaluje a vyhraje, tak všichni lidi co tam kupovali nebo brali zdarma, dostanou na plec, tak to funguje, není to 100 %, ale u všech podobných serverů na to doplatili vždy uživatelé :(
0 Nominace Nahlásit |
Provozovatel Epic Store to platí ze svého – stejně jako platí za dočasnou exklusivitu některých titulů (otázkou ale je zda platí za každý kus nebo si tu akci koupil od vývojářů jako balíček s pevně danou cenou, to nevíme, ty dohody jsou samozřejmě předmětem obchodního tajemství) … takže je dost nejisté zda registrací té hry vývojáře podpoříš, možná už dostali fixní sazbu a počet registrací nerozhoduje vůbec. Zkus se na twitteru zeptat přímo vývojářů kingdome come, třeba se o tu informaci podělí, ale pochybuji, určitě podepisovali nějakou mlčenlivost…
Tak jako tak pro Epic Store je to jediná šance jak se prosadit vedle mnohem vyspělejší Steam platformy která to s hrami myslí rozhodně mnohem vážněji, je dostupná na mnohem širší škále platforem, vyvíjí vlastní ovladače, vlastní VR helmu, steam link aplikace i hardware pro propojení s obývakovou TV, vyvíjí vlastní aplikační zorahnní PROTON které umožňuje provoz jakékoliv windows hry na kterékoliv jiné platformě, jsou prostě o míle dále než zaostalý a značně omezený Epic Store, tyhle akce jsou jejich jediná šance, ne že by na STEAMU akce běžně nebyly taky viz https://steamdb.info/sales/ a možná ještě zajímavější v celkovém souhrnu.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1481 | |
annas | 1221 | |
quentos | 983 | |
led | 674 | |
marci1 | 647 | |
Kepler | 614 | |
mosoj | 608 | |
hanulka11 | 556 | |
gecco | 433 | |