To je asi myslím láska k svému bližnímu a je to to…mám tě rád.
Nic krásnějšího na tomto světě není.
0 Nominace Nahlásit |
„Nejkrásnější české slovo“
http://www.enigmaczech.cz/novinky/nejkrasnejsi-ceske-slovo
Za maminku bych dala pošušňáníčko ;)
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2942 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Určitě „láska“. Myšleno obecně, tedy ať už mezi partnery, v rodině, mezi kamarády, prostě taková ta čistá opravdová láska.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2942 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otázka se po několikáté opakuje, můžete se seznámit s odpověďmi v archívu
http://www.odpovedi.cz/search?q=nejkr%C3%A1sn%C4%9Bj%C5%A1%C3%AD%20slovo
.
0
před 2942 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hapiky: Zvukomalebnost slova se dá těžko oddělit od jeho významu. Když uslyšíte slovo, kterému nerozumíte, třeba v cizím jazyce, tak ještě ano. Ale jakmile je to v mateřštině, už to nejde. Význam je pro naši mysl tak důležity, že se nám obvykle líbí slova s pozitivním významem víc.
Jediná láska, která existuje, je mezi rodinou.
U všeho ostatního je to jen touha, třeba po penězích, sexu, atd…
To není pravda. Jen je potřeba tu lásku umět i u toho „všeho ostatního“ udržovat a stavět i na jiných věcech než na těch penězích a sexu. Ano, pokud někdo staví na těchto dvou věcech, pak to skutečně moc velká láska není, ale ne všichni jsme takoví.
Beru zpět, co jsem si tak pročetl definici, tak i to, že po dané osobě chcete sex, je láska.
Takže ať jdou holky s tím, že je kluci nemilují, že chtějí jen sex, někam.
Tady jde spis o to, co chce od nas tazatel slyset. Muze byt situace – umirajici partner – a chcete mu rict to nejkrasnejsi slovo na svete. Zalezi na situaci. Nekdo rekne Buh, nekdo rodina, dite, laska, pivo, droga, voda… Ale asi by to melo byt slovo, ktere nejradeji slysite – treba od nekoho, kdo Vas ma rad – Miluji Te.
Tak takove moc hezke slovo je treba maminka, tatinek, babicka, dedecek. A pak vsechna jmena, kdyz se reknou hezky – jmena deti. A nebo pejsek, kocicka. Mame tolik hezkych slov.
Mě se tedy mnohem více líbí anglická/španělská slova. Z českých se mi dělá špatně.
Drap | 8208 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |