Savier

Kdybyste mohli nechat zmizet jednoho jakéhokoliv člověka, kdo by to byl?

Já bych nechal zmizet Elona Muska. Je to nebezpečný magor.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 4 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Disraeli

Nikoho, proč bych to dělal?
A jen proto, že se ti někdo nelíbí (koho ani neznáš), tak ho nemusíš hned zabíjet. Což výjde na stejno s tvým nechat zmizet.

Ani vaše odstranění (vymazání) diktátorů nebo nepohodlných lidí pro vyšší dobro, nemusí mít takový efekt, jaký byste očekávali. Protože je nemožné říct, zda něco, co se stane je dobré nebo špatné, hlavně nemůžeme vědět jaké následky přinese (něčí) neštěstí, anebo jaké následky bude mít domnělé štěstí. Zjednodušeně důsledky zla mohou být dobré, důsledky něčeho dobrého mohou být zlé.
Takový „jednorázový zásah shůry“ by k ničemu nebyl.

Jak víš, že by to nerozpoutalo teror, že by ho někteří nechtěli pomstít, nehledali ho a neobvinili z toho nevinné, které by mělo za následek pronásledování a nové konflitky a války. Že by je nenhradil ještě někdo horší apod. A vůbec obecně důsledky, které bychom si ani nedokázali domyslet, protože nevíme, co a jak (nebo koho) by to ovlivnilo a co by to způsobilo…
I váš „dobrý úmysl“ klidně MŮŽE skončit smrtí milionů lidí nebo „jen“ sérií katastrof. Podobně spasitelský komplex měli i různí (fanatičtí) atentátníci.

Upravil/a: Disraeli

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Tonda Káňa

Hned mě napadl Putin, ovšem je otázka, zda by tam pak nepřišel ještě někdo horší, jak sám píšeš… Takovej Medvěděv, no nevim nevim…

Jinak jsi psal, že jsi velký Trumpův fan, ne? A Trump je teď s Muskem parťák. Myslíš tedy, že Trump jedná chybně, když chce Muska jmenovat nějakým tím pseudoministrem? 😁

0 Nominace Nahlásit

aliendrone

Tím bych se neunavoval. Je setrvalá móda přeceňovat význam jedince na běh událostí, ale ve skutečnosti jsou rozhodující „procesy na pozadí“, které běží „samovolně“ a NEDAJÍ se lidmi změnit (myslím).

Přiklad – mnoho lidí si myslí, že kdyby neexistoval Hitler, tak by nebyla 2. sv. válka. OMYL! Ta by BYLA tak jako tak. Možná by se obešla bez holocaustu apod., ale vyhnout se jí NEDALO. Přirovnal bych to k pádu z letadla bez padáku. Jako jedinec můžeš máchat rukama/nohama a tím ovlivnit směr letu/pádu a místo kam dopadneš. Jenže FAKTU, že TAK JAKO TAK DOPADNEŠ (ať již kamkoliv) se prostě vyhnout NEDÁ, chápeš? 🙂

0 Nominace Nahlásit

Rokio

Putin.

Je to nebezpečný diktátor.

0 Nominace Nahlásit

Ametyst

Bill Gates. Je to nebezpečný magor, který nenávidí lidi.

Upravil/a: Ametyst

0 Nominace Nahlásit

led

Nechat zmizet… Rumburak, poraď. Koho bych měla nechat zmizet?
Už to vím. Nechám zmizet…
sebe!

0 Nominace Nahlásit

Medulka.013

Nechala bych nechat zmizet svou sestřenici, protože kdyby nebyla, tak bych u ní nežila a bylo by mi lépe.

0 Nominace Nahlásit

Emefej

Žádného, nejsem mafián.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Ametyst

A jéje, nesmím mít svůj názor. Korektoři a kádrováci s tím správným názorem, tím jediným, se hned na mě sesypou.

led

Ametyst, ešteže nie som korektor ani kádrovačka. Bil Gates je klasický produkt svojej doby a politického zriadenia. Jeho zmiznutím nezmeníte dejiny, napriek jeho veľkému vplyvu na súčasný chaos vo svete. Ako sa hovorí, ak nebude Jano, bude jeho Alter Ego Jožo pokiaľ bude svetu vládnuť mamon a ak sa nezmení ich vplyv na život a vývoj človeka a spoločnosti.

Filip84

A když mají jiní názor, tak musí držet hubu, bo ty máš názor?

Já to fakt nechápu: chceš svobodu slova, ale jenom pro sebe a svý soudruhy, viď? 🙄

Tonda Káňa

Samozřejmě, že to tak pro tyhle lidi je – mají plnou hubu demokracie, ale můžou se posrat, když s nimi někdo nesouhlasí… Ona tu furt adoruje Muska, jak bojuje za svobodu slova, ale borec v reálu na X tvrdě cenzuruje 🤣 No to asi odpovídá její mentalitě…

Filip84

Ametyst: Nikdo na světě tě není povinen milovat a každý na světě má právo tě nenávidět.

Nemáš jakékoli právo kohokoli do jakýchkoli citů nutit a nemáš sebemenší právo komukoli jakékoli city zakazovat. Právo city neřeší, nic z nich, totiž, nepovstává, ale řeší integritu, osobnost, každého jedince a emocionální život je její součástí, tedy, podléhá právu na ochranu osobnosti.

Proč to píšu? Protože jsi to ty, kdo tu má, pořád, plnou hubu demokracie a podobných blbostí, kterým vůbec, ale vůbec, nerozumíš.

Lidi, jako ty, jsou přesně ti lidi, co dojdou: „Můžu se na něco zeptat?“, a já: „Ne.“, a oni: „A proč?“, a já: „Vy jste neslyšela!? Ne! Co je na tom k nepochopení!? Proč je moje věc a ne vaše starost. Neotravujte!“ Přesně ten typ lidí, co si pod demokracii subsumuje svá domnělá sugestivní a personální práva, která ale neexistují!

Jste akorát tyrani a nebezpeční despoti, nic víc.

Savier

Tonda Káňa: Ano. Je to jeden z jeho nevětších přešlapů.

Tonda Káňa

Ametyst: Asi se ptám zbytečně, ale proč podle tebe Bill Gates nenávidí lidi a je nebezpečný magor? Kvůli „čipům ve vakcínách“ či nějaká jiná novinka z dezolé světa?

led

Tonda Káňa, nie je pravda, že Bill Gates nenávidí ľudí. On ich má rád, ako produkt svojej moci. Že dáva nejaké príspevky, podľa médií nie malú, na charitu? Je to pravda, ale spýtajme sa aké promile je to z jeho zisku. Ak žobrák dá 10 Kč hladnému chlapcovi na krajec chleba, je to viac, než Gatesových 2–10 miliónov USD na charitu.

Savier

Rokio: Ten mě taky napadl. Ale kdo ví, ldo by ho pak nahradil… Jestli by to nebyl někdo ještě horší.

Nový příspěvek