Postupně se mi rozpadl vysavač a chtěla bych ho zkusit reklamovat (jde o značku ETA). Nemůžu najít doklad o koupi a záruční list potvrzen nebyl. Vysavač jsem platila kartou. Může být výpis z karty důkazem , že jsem vysavač před 18měsíci v obchodě koupila nebo mě pošlou kamsi?
Jo a u vysavače za 2500kč s výkonem 1800w se nejdřív přestal točit kartáč, poté upadla hadice (přítel jí slepil) npak bez nějakého varování upadla i podlahová hubice a nyní nástavec na nerezovou tyč která drží hubici. Funkce má v pořádku.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2, Deli, anonym před 4881 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ano, vytištěný bankovní výpis karetní transakce je jednou z forem
prokázání nákupu. Podle data a částky si prodejce může ověřit
z evidence registrační pokladny (a modelu, který byl v době nákupu na
skladu dané prodejny), že k prodeji došlo.
A ještě jedna rada, z podobných reklamačních kauz, které řešilo
Sdružení na ochranu spotřebitelů, kdy prodejce odmítal reklamaci, posléze
soud uznal i svědectví osoby přítomné v okamžiku nákupu. Prodejce musel
reklamaci uznat a zaplatit kromě soudních výloh i nelevný znalecký posudek
soudního znalce.
0 Nominace Nahlásit |
To tě sice asi pošlou někam, nicméně ze zákona, pokud jsi platila kartou, tak dokonce oni to musí mít uložené, tudíž je to bráno jako dostatečný „důkaz“ o koupi. Pokud budou mít problém, pak stačí zmínit tři písmenka: č, o, i … na tohle oni slyší. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Zkusit to můžete,jak říkají kolegové.Ale pokud bude prodejce tvrďas,tak Občanský zákoník mluví o dokladu o koupi a zmíněné potvrzení je dokladem o transakci.Je to pochopitelně skoro stejné,ale v době vzniku zákona nikdo tyhle věci neznal a naši zákonodárci ještě na to nepřišli.Jde o slovíčkaření a proto začít lehce,opatrně a použít všechny „zbraně“.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek