KDyž už to doma psychicky nezvládám a chci odejít a je mi 19 za par měsícu maturuji… můžou mě rodiče přinutit se vrátit zpět?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4375 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
a jak by tě mohli přinutit? už rok jsi plnoletý, zodpovídáš za sebe sám…zvlášť pokus se odstěhuješ…nevím, co máš s rodiči za problém…jestli je v tobě, nebo opravdu v nich…ale pokud tě nevyhazují z domu…ještě bych si to celé hodně dobře promyslela a probrala to s nimi!!!
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Nikous Nahlásit |
dodělej v klidu maturitu (není to tak hrozný jak se ti to může
zdát)
Najdi si práci a pak se třeba s rodiči dohodneš na koupení nějakého bytu
(je lepší zplácet hypotéku než nájem, ale zase je strašná představa
zplácet to 30 let a přeplatit(1.5M o 500tis)
2Kdo udělil odpovědi palec? Michal Kole, brillant
před 4375 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Především pochybuji, že máš SKUTEČNÝ důvod od nich v této chvíli odejít…
0 Nominace Nahlásit |
Na jednu stranu ne, protože jsi plnoletá, ale na druhou stranu tě živí, protože je to jejich zákonná povinnost, když se připravuješ na výkon povolání a schopnosti živit se sama.
Spíš si promluv s výchovným poradcem ve škole, nebo se svojí praktivkou doktorkou, jestli by ti nenapsala nějaké léky na „zklidnění“ Maturita je dost stresující období, když se defakto rozhoduje o celém tvém dalším životě.
Nějaké medikamenty na psychiku dnes užívá až polovina populace, takže žádnýá ostuda to není.
Psychické problémy je totéž jako, že je někdo diabetik a není pořeba se za stydět. To jsou jen nesprávné předsudky lidí, že dusšvně nemocný patří do blázince.
0 Nominace Nahlásit |
Také ti držím palce. Jsi dospělý člověk, který má před sebou budoucnost. Není tvou povinností nechat si ji ničit od závislého člověka, ani suplovat matku, která situaci v rodině nezvládá. Jsi sice pořád jejich dítě, oni by ale měli pochopit, že máš právo se na ně zlobit a jít si svou cestou. Oni zklamali, ne ty. Věřím, že ti osamostatnění se naopak velmi prospěje. Kdo by se rád a dobrovolně nechával denně deptat agresí a citovým vydíráním? Možná, že tvůj obchod pomůže i rodičům v uvědomění si, co vlastně udělali. Sůwa ti poradila dobře, odvahu máš. Přeji ti úspěšné složení maturity a kdo ví – možná i nějaké další zajímavé studium. Ale každopádně – ať máš podstatně klidnější život.:-)
Omlouvám se Bohemice, že jsem si ji popletla s kolegyní, ale myslím, že mě za to ani jedna z nich snad neprokleje do smrti smrťoucí…:-)
Ještě si to rozmyslíme ! :)))
naši se měli rozvádět nakonec k tomu nedošlo byla jsem ráda, ale z táty je alkoholik a moje mamka se ho bojí ale před ním to neřekne jen před svými rodiči a otec vše vyčítá a je sprostý… bohužel i před přítelem a jeho rodiči… řekl mi že mě ve 4 letech stratil a já si našla někoho jinýho což si myslím, že je blbost…
Máš od plnoletosti nárok pobírat státní příspěvky na sebe. Zajdi si na sociálku, poraď se co a jak. Najdi si nějakou ubytovnu, požádej o příspěvek na bydlení, o životní minimum atd. hlavně dostuduj! Najdi si ( pokud to zvládneš) brigádu na pár hodin při škole, pokud nebudeš bydlet s rodiči a budeš studovat, máš nárok pobírat o rodičů výživné až do svých 26let (pokud budeš studovat). Oběhej si to a vyřiď, nějaké řešení se jistě najde…
Vapadáš odhodlaně, nejsi už malé dítě, tak to zvládneš. Držím palce!I jiní zvládli postavit se na vlastní nohy v tvém věku nebo i mladší!
jasně sice mě živí ale jelikož mám možnost bigády tak se můžu živit sama… a na tohle už léky asi už nezaberou :(
Drap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |
Těhotenství |
Děti a rodičovství |