Aby účet fungoval, je třeba, aby na něm byly nějaké peníze? Kolik? A kolik se platí za zrušení účtu?Mohu se konkrétně zeptat přímo v bance, ale taky to může být individuální. Takže jen pro předběžnou informaci. Děkuji.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? dudu, Alesh před 1866 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Seriózní banka si neklade žádné podmínky v tomto smyslu. Často se při založení účtu požaduje dát nějaký počáteční vklad, třeba 100 Kč, který ale pak samozřejmě můžeš vybrat a být na nule. Pak pozor na jednu věc, pokud nemáš možnost jít do mínusu (sjednaný kontokorent), tak máš riziko, že v případě, že vznikne nějaký požadavek na platbu ve smyslu nějaký poplatek apod., tak ti banka nejspíš napaří tučné penále. Záleží ale, co máš za banku, a co u ní platíš atd. Já mám třeba Airbank, kde neplatím žádné poplatky, mám u ní dva účty (běžný a spořicí) a ten spořicí mám letos skoro furt na nule a ničemu to nevadí, protože žádné „automatické“ platby na tento účet nemám navázané, nemůže se tedy stát, že by se mi tento účet „zadlužil“.
0 Nominace Nahlásit |
Záleží na podmínkách banky. Slušná banka takové podmínky nemá.
Pokud máš nízký zůstatek dávej pozor aby ses kvůli poplatkům nedostal do mínusu. (Preferuju „bezpoplatkové“ banky, ale i tam za jistých situací k nějakým můžeš přijít)
0 Nominace Nahlásit |
To je chybný předpoklad. Aby účet fungoval, tak u spousty bank na něm nemusí být ani koruna … účet ti nezruší jen proto. Nevyhodí klienta za dveří. Už proto že držet v databázovém systému jeden prázdný účet je nestojí ani korunu navíc, a kdykoliv existuje malá šance že bys ho opět mohl začít používat, takže se jim vůbec nevyplatí ti ho rušit.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Třeba Moneta má minimální zůstatek na účtu 200,–Kč. Ten ti vyplatí po zrušení účtu.
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě, že je to individuální, resp. záleží na podmínkách konkrétní banky. Většina bank minimální zůstatek nepožaduje. Naopak v případě pravidelných příjmů umožňují přečerpání do mínusu (kontokorent). Zůstatek musí být u běžného účtu bez kontokorentu na krytí poplatků, jinak se klient může dostat do nepovoleného přečerpání. Samozřejmě může být i účet s nulým zůstatkem. Ze zákona je pouze možnost zrušit účet, pokud na něm 24 měsíců neproběhla žádná operace. Zrušení účtu je v současné době v bankách bez poplatku, ale mohou si účtovat popaltky za zrušení trvalých příkazů apod.
0 Nominace Nahlásit |
To najdete v podmínkách té které banky.
Kromě toho si lze vyjednat výjimku.
Mám dva účty u dvou bank, na jednom účtu mám
přes tři roky nulový zůstatek.Ten zruším.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek