Odhadem asi tak 10 z 10. Jen státní darmožrouti si mohou dovolit pořizovat méně účinné, méně kvalitní a mnohem dražší panely z jiných zemí. 😕
Zapomínáš, že Čajna je No.1 v solárních technologiích, svět je v nejlepším případě o krok za nimi. Ne že by neuměl udělat stejně dobrý panel, ale cena, cena. cena…
Představ si solárpanel „Made in Črdel“ – ten by stál přinejmenším 25 000 Kč, aby výrobce vydělal (přes veškeré NESKUTEČNÉ daně, poplatky a vůbec opruzy, které likvidují zdravou a konkurenceschopnou výrobu). Tedy… ono by to ŠLO, ovšem JEDINĚ s dotací, JAK JINAK. A tu TY NEDOSTANEŠ, jestli nejsi „dobrý kamarád“!
0 Nominace Nahlásit |
Odhadem? V Čínské republice (中华民国) minimum, tak 0.2 z 10. V Čínské lidové republice drtivá většina, tak 9.7 z 10. Těch cca 0.1 z 10 připadá na solární panely z Říše, DDR, atp., ovšem Schott Solar zavřel, už poměrně dávno, montovny u nás, v Státu Nové Mexiko, v DDR, Říši, no tak jako nevím, jestli je nějaký jiný montér solárních panelů. Ale tak jižní Korejci budou taky montovat, tak nějaké to hovno, hovno, prd od nich v Evropě taky bude.
2Kdo udělil odpovědi palec? Kryšpín, aliendrone
před 557 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otázka opět míři trochu mimo cíl. Proč?
Modelový příklad instalace FVE střešní elektrárny na klíč: cmlouva o dílo na 2,7 mil. kč vč. DPH. Z toho výrobní cena 108 panelů je cca 420 tis. Kč. zbytek jsou střídače, akumulátor, kabeláž, práce, DPH, zisk …
0
před 557 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nechápu co nechápete na tom, že když tuzemská ekonomika něco neprodukuje nebo neprodukuje v dostaečném množství nebo ceně, tak to prostě dovezeme. To máme přestat jíst rýži nebo banány jen kvůli tomu, že se musí dovážet?
Pepa: Ryze theoreticky nemusíme dovážet rejži, protože v padesátkách (jak byl ten budovatelský stihomam 😅) soudruzi nařídili pěstovat rejži někde na jihu Bačalandie. No tak nic, bačovia prestali pásť ovce a išli sadiť hen ten onen bezmeg pojebaný činský. 👌😅 Jo, ta rejže vyrostla, akorát ty náklady s tím spojené, zavlažování, atp. byly, poměrově ku kvalitě, šílené. Prostě: nebylo to k žrádlu.
X roků zpátky měli v Tescu rejži z Rumunska, však se to taky nedalo žrát, jsem to vrátil, v rámci té záruky spokojenosti na privátní značku.
Pepa25>>> Ale NO TAK chlape…
Nejde mi ani tak o to, že neodpovídáš na otázku, jako spíš že
I PŘESTO v odpovědi MANIPULUJEŠ! 😕
Netvrď mi, že neznáš ROZDÍL mezi výrobní a prodejní cenou! Jakožto ekonom to sichr víš (to je už v základním podnikatelském kursu pro lamy/začátečníky), takže > JAKO OBVYKLE! Aliendrone konspiruje a dezinformuje, že jo? 😉 😁 😁
No nic, jsem zvědaff KAM až budeš muset zajít při obhajobě tohoto zhovadilého systému. Budeš tvrdit, že kolečko je vlastně ČTVEREČEK a ty ceny jsou jen náš ochablý zrak, špatně čtoucí desetinnou čárku? 😮
😉 😁 😁 😁 🙂