Dobrý den, potřebuji zjistit zda lze zkombinovat obyčejný kotel na tuhá
paliva který vytápí RD a ohřívá vodu v kombinovaném bojleru s plynovým
nástěnným kotlem aby plnil stejnou funkci, tedy popřípadě vytápěl RD a
ohříval vodu v kombinovaném bojleru přes zimu a v létě pouze ohříval
vodu v bojleru.Děkuji za odpověď
Doplňuji:
Jak mohu reagovat na odpověd??? nějak sem to zapoměl dlouho jsem tu nebyl
🙂 🙂 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4648 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mišáku, ujišťuji Vás, že je to normální, a možné. Třeba u nás, je 2× plynový kotel, 2× kotel na pevná paliva a zásobník na teplou vodu. Vše spojeno do sebe, a používá se podle potřeby… a obydlení domu…
0 Nominace Nahlásit |
Zdarec. Jak již bylo řečeno , není problém .Ale nech si to udělat od odborníka. Né jak to občas vidím po stavbách.Časovaná bomba a Dukovany jsou proti tomu nula. A nezapomeň na filtry , zvláště pokud máš kotel na tuhý litinu.
0 Nominace Nahlásit |
A nevadí že je bojler kombinovaný??jde nastavit na plynovém kotly aby začal topit kdyby kotel na tuhá paliva vyhasl??
Teoreticky ano. Prostorový termostat v bytě zapne plynový kotel při
poklesu pod nadstavenou teplotu.
Ostatní záleží na způsobu propojení obou kotlů do teplovodní otopné
soustavy.
Kombinovanému boileru je to jedno jak ohřátou vodou se ohřívá. Pokud to nemáte zajištěno jinak!!! stejně se při poklesu teploty otopné vody vytopí do topení a pokud vám zapne elektřina budete z toho mít elktrické teplovodní topení. Většinou se používa jedno nebo druhé. V dnešní době by to jistě šlo vyřešit i automaticky, ale bude to vyžadovat nějakou automatiku a servoventily.
Jaké filtri??Jde o to že momentálně mám jen Automat na uhlí,„Viadrus Hercules Duo“ a chci to zrušit a dát si Dakona s Plynovým kotlem.teď mi kotel natápí do bojleru a do baráku,nemám noční proud takže bych chtěl aby plynový kotel natápěl bojler v létě a přez zimu Dakon a plyn by byl jen záloha kdyby vyhasl.