Dobrý den, provozuji eshop a chci se zeptat, nemá zkušenost někdo s placením DPH u zboží z Číny? Nejsem plátce dph, takže ho budu muset přičíst k ceně nakupovanému zboží a musím ho hradit já, ale vždy, když si něco objednám na eshop tak to celnice nezadrží, aby mi následně bylo vyměřeno to dph, ke komu se mam obrátit, abych si pak mohla ty kupované věci dát do nákladů…
Zajímavá 0 před 2247 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zkuste se podívat do odkazu. DPH se platí celnímu nebo finančnímu
úřadu.
Zkuste si pročíst odkaz, za vám pomůže. Ale osobně bych se zeptala
na FÚ.
https://www.usetrito.cz/aliexpress-kdy-se-plati-clo-dph-z-ciny/
--
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Zřejmě finanční úřad. Jelikož už podnikáte, předpokládal bych, že tyhle věci máte zjištěné ještě před tím, než jste začala.
Upravil/a: Edison
0 Nominace Nahlásit |
Jestliže mohou legálně existovat nezdanitelné korunové dluhopisy, tak
musí ekvivalentně existovat neomezené množství nezdanitelných dovozů do
22 €.
Na rozdíl od vrcholových politiků na tom ale drobný podnikatel moc
nevydělá, protože narazí na limit 326 tis. za rok, kdy se stejně musí
registrovat k DPH.
0
před 2247 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hlada: Tato „úleva“ se nevztahuje na zboží obchodního charakteru, tedy určeného pro uvedení na trh. Vztahuje se na zboží pro osobní potřebu. A to ještě jen na některé. Zkrátka, jakmile to je do obcodu, doplácí se DPH vždy.
Ono je to obráceně. DPH se platí VŽDY. Od DPH jsou osvobozeny zásilky NEOBCHODNÍ povahy do 22 EUR. A další nějaký serepetičky kolem… Ale podstatné je slovo „NEOBCHODNÍ“ a pak princip. Výjimka je právě to osvobození od DPH, nikoli obráceně.
Není pravda, že se DPH platí vždy. Díl 9 zákona o DPH, který obsahuje §71 se týká osvobození obecně a nikde se tam slovo „neobchodní“ nevyskytuje. Pořád jsem se nedověděl, z čeho by mělo vyplývat placení DPH ze zboží, které už bylo uvolněno.
Tak slovo „neobchodní"se tam vyskytuje, to zase ne, že ne… ale jinak máš asi přinejmenším z části pravdu. DPH se ale netýká zboží, které "již bylo uvolněno“ tak to zase není. Jinak jak bývá zvykem v našem právním systému, mám v tom zmatky… ale nejsem ani obchodník, ani podnikatel… on něco taxativně vyjmenovává odst. 2 a pak 3. To je asi celkem podstatné.
Závěrem Ti dávám vcelku za pravdu…