PROSÍM VÁS JE MOŽNÉ SLEPIT ŠAMOT(DOUFÁM,ŽE SE TO TAKHLE PÍŠE)
V KRBOVKÁCH A POKUD ANO TAK ČÍM. DÍKY.PETRA
Doplňuji:
BOHUŽEL NÁM PRASKNUL TAKY TEN HORNÍ,TAK ŽE SME TO PO TŘETÍM POKUSU VZDALI
A OBJEDNALI NOVÝ.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5408 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
ano dá se to slepit šamotovou maltou ohnivzdornou 5 kg stojí zhruba 150–200 kč
0 Nominace Nahlásit |
Ano, slepit to jde, ale když Vám praskne ten horní, jako mně, tak slepení nedrží ☹
0 Nominace Nahlásit |
Rozdíl je v slepit šamot a zdít šamot,jaký máte konkrétní problém?
0
před 5400 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud mohu poradit, tak si kupte kamnářský tmel,je v tubě do vytlačovací pistole ( dá se sehnat ve stavebninách ).Kamnářský tmel ZWALUW je těsnící-spojovací celoobjemově vytvrzující hmota odolávající teplotám do 1200 stupňů s velmi dobrou přilnavostí.Pro tmelení a dotěsňonání spojů kamen,pecí,krbů atd. a opravy poškozených šamotových vyzdívek a všech spojů vystavených vysokým teplotám.Cena je asi 120.-
0
před 5394 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj snad to bude v pořádku, asi bych také doporučila teplovodní krbovou vložku s výměníkem nebo bez, záleží co se vám tam více hodí. Nejsem kdejaký expert, ale máme tuhle https://www.rolig.cz/krbove-vlozky/ . Třeba ti někdo poradí více, nám hodně pomohla. Máme tu s výměníkem a je to fakt o dost lepší. Držím ti moc palce.
Máte zkušenost s výběrem krbové vložky? je lepší vložkou topit i do radiátorů nebo ne? postačí krbová vložka k vytopení celého domu?
Pokud chcete vytápět dům, tak záleží, jak velký dům to je. Vždy je ale určitě teplovodní krbová vložka, kterou budete topit do radiátorů z hlediska rozvodu tepla mnohem lepší. Pořizoval jsem si dva roky zpátky krbovou vložku, která má skvěle vyřešené topeniště vyložené carconem, a také možnost napojení externího přívodu vzduchu.
Skoro 200 metrů čtverečných máme dům. Jakou vložku jste přesně koupil? carcon používá která firma?
To už máte opravdu větší plochu k vytápění. Doporučil bych teplovodní krbovou vložku s výměníkem. Já jsem kupoval krbovou vložku od výrobce www.krby-bef.cz