Avatar uživatele
Kryšpín

Která rajčata jsou zdravější, lahodnější, chutnější?

Např. rajčata ze Španělska dozrávající cestou a ve skladech, neb ze světelných skleníků s žárovkou místo sluníčka?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 2409 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Nemyslím rajčata, katerá jsou pěstovaná v létě na sluníčku. Nejchutnější jsou ta z jižního Slovenska.

Včera jsem koupila česká skleníková z jižní Moravy. Jsou jako malá vajíčka, ale už jsem tak dlouho chutná rajčata nejedla. Zřejmě záleží i na odrůdě.

Myslím si, že rajčata dovážená z jižních zemí se sklízejí zelená, dozrávají v pěstírnách, možná obsahují i pesticidy, takže chuť ani vůni moc nemají.

Sluníčko je sluníčko, ale před dovozovými bych upřednostila česká, byť ze světelných skleníků.

Upravil/a: annas

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?vagra Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dr.luha

Domácí, ze záhonku či skleníku, nebo zakoupené od pěstitele. Kdyby se pěstovaly pod umělým osvětlením?…Cena takových rajčat by se zřejmě přibližovala ceně marijuany.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?johana 56 Nahlásit


Avatar uživatele
lota

Rajčata ze zahrádky, z balkonu, truhlíku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Nejchutnější jsou ty druhy zeleniny a ovoce, které dozrají přirozeně.

Někde jsem četla, že bychom měli jíst jenom ty druhy ovoce
a zeleniny, kterým se daří v našich klimatických podmínkách.

Řekla bych, že na tom něco bude.
Vždycky mi nejvíce chutnalo to, co vyrostlo u nás.
A rajčata mi nejvíc chutnají moravská a česká.

Upravil/a: ivzez

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek