Anonym...

Která škola s humanitním zaměřením je kvalitní? Na jakou jít a nebudu litovat? Zkušenosti prosím.

Chodím momentálně do osmé třídy a vím, že mám ještě spoustu času, ale mnoho lidí už mi říká, ať se začnu rozhodovat a přemýšlet o tom na jakou školu bych chtěla jít po základce. Potřebovala bych menší pomoct s výběrem. Na vysvědčení ze sedmé třídy jsem měla šest dvojek a to jsem se ani neučila, takže když budu chtít, tak vím, že mám rozhodně na víc. Baví mě gymnastika, tanec a jsem spíše na ty humanitní obory. Nejde mi moc logické uvažování, nebaví mě fyzika a chemie. Baví mě pomáhat lidem v těžkých situacích nebo učit lidi něco co já umím. Jde mi čeština, angličtina, přírodopis a docela i matika, ale ze všeho mám za 2… Přemýšlela jsem o tom že bych šla na učitelku, ale to mi přijde takové nezajímavé, takže spíše v tom případě že nenajdu nic lepšího. Jsem spíše extrovent a sangvinik. Tak prosím o typ která škola je kvalitní a jak je studium těžké na té škole a v daném oboru, takže nějaké vaše důvěryhodné zkušenosti. Předem moc děkuji za vaše odpovědi. Nejlépe prosím Královéhradecký kraj a aby nebyla soukromá. Jinak na té vzdálenosti nijak nezáleží. Jsem ochotna jít třeba i na ubytovnu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 1888 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
ivzez

Odpoveď byla označena jako užitečná

Kvalitní jsou všechny veřejné (státní) školy,
pochybná kvalita je na soukromých školách.

Existuje pár opravdu dobrých soukromých škol, ale to jsou výjimky.

Vzhledem k tomu, že nejsi nějak zaměřená, by pro tebe podle mne
bylo nejlepší gymnázium, které tě připraví na další studium na VOŠ nebo VŠ.

Během těch č let se ještě tvé zájmy mohou (a pravděpodobně budou)
měnit, takže po gymnáziu se snáze dostaneš na kterýkoliv obor.

Kdybys šla na odbornou SŠ, mohla bys sice také jít dál,
ale vedle přípravy k maturutě bys musela zvládnout přípravu
na přijímací řízení na úrovni gymnázia.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Anonym... Nahlásit

Další odpovědi
Drap

Vybírat někomu školu, bez osobního poznání je nesmysl a určitě to nefunguje. Sama si musíš v hlavě srovnat, co by ti vyhovovalo a co chceš vlastně dělat.
Ve škole máte jistě poradce. Určitě by nebylo naškodu chvíli s ním promluvit.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek