Namátkou třeba Dochy nebo Kepler, v úvahu přichází i Edison či zjentek a vůbec ZLOČINCI;) :D
0 Nominace Nahlásit |
Nóóó, ruce znamenají specializovanou chápavou končetinu, nezávislou na nohou. Takže opice je mají. Některé mají i chápavý ocas, jako třeba chápani. Ne tak aliendron, ten má nanejvýš chapadla. O chápajícím mozku nemluvě.
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, marci1, Rokio, aliendrone
před 1989 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zajímavé, já blbec jsem si do dnes myslel, že lidoopi mají přední končetiny, které jsou hodně podobné jako ruce.
0 Nominace Nahlásit |
Podle mého laického názoru se slovo „ruka“ dá použít u tech savců, kteří mají schopnost obrátit palec proti ostatním prstům a tak použít k úchopu a manipulaci s předměty. Nevím, jestli jsou to ještě nějací další kromě lidí, lidoopů a opic.
0 Nominace Nahlásit |
Doporučuju heslo „Hand“ na anglické wikipedii:
A hand is a prehensile, multi-fingered appendage located at the end of the
forearm or forelimb of primates such as humans, chimpanzees, monkeys, and
lemurs. A few other vertebrates such as the koala (which has two opposable
thumbs on each „hand“ and fingerprints extremely similar to human
fingerprints) are often described as having „hands“ instead of paws on their
front limbs. The raccoon is usually described as having „hands“ though
opposable thumbs are lacking.
Kepler>>> OMYL! Jakožto advanced Xenomorph jsem na vyšším, především KRÁSNĚJŠÍM vývojovém stupni, tudíž k chápání používám optoprocesory a proto nepotřebuji ty smrky v lebce jako lidé. To je výhoda, protože nehrozí jejich vysmrkání/vykýchání s následným dopadem na kognitivní funkce, resp. jejich přímo úměrnou degradaci, jak je u některých politováníhodných individuí očividné. ;) :D
Ovšem s tím chápavým ocasem jsi mě dostal, tímto zázrakem opravdu vybaven nejsem. Nechtíc jsi ovšem asi prozradil část svého osobního tajemství, protože jsem již dlouho předpokládal, že tvůj dalekohled (jakkoliv OBŘÍ) nebude jen o té velikosti, ale i o chápání! CHLÍVNÝ CHLÍVÁKU! Alespoň už všichni víme KAM si schováváš rezervní inteligenci, tím se MNOHÉ vysvětluje! ;) :D :D
Takže přiznáváš, že chápavé končetiny nemáš. To jsem zvědav , jak si leštíš bambus. Optoprocesorama to asi nejde, co?
Co tě nemá! Musím se šetřit, to víš, bloudí kolem přízrak artritidy, takže na to mám jako každý optoprocesorik pracsíly. To ale TOBĚ asi nemusím vysvětlovat, chlívoni chlívně chlívácký!. ;) :D :D
Kdybys měl loket, tak dozajista tenisový. Nu což, chapadlo i ruka se dá vždycky nahradit. Pravá, levá, kupředu ni krok.