Anonym*

Na co z uvedeného si spíše ihned vzpomenete, když se řekne Václavské náměstí?

Zdravím, na co si spíše ihned vzpomenete, když se řekne Václavské náměstí? Myslím z těchto dvou kategorií. Díky za hlasování, přijde mi to jako dost zajímavé vědět, co je pro lidi více zname. :))

Zajímavá 0 před 1012 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
_Bůh_

Socha svatého Václava (+ proroci)

Já si vzpomenu na NeoLuxor knihkupectví a pak na VanGraaf. Ale pokud musím vybírat z těhle dvou, tak volím koně, protože kolem něho lezu z a do metra, když jdu do a z NeoLuxoru.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Drap

Národní muzeum

0 Nominace Nahlásit

Justin1

Národní muzeum

Pokud jde o pražské Václavské náměstí, vybaví se mi spíš muzeum podle stanice metra.

Navštívil jsem i Václavské náměstí v Olomouci, tam se mi vybavuje katedrála svatého Václava.

0 Nominace Nahlásit

paul1

Za dávného šerověku, jsem tam žil a dávali jsme si rande „pod ocasem“.

Upravil/a: paul1

0 Nominace Nahlásit

aliendrone

Nwm proč, ale Wenzelplatz (obraz v paměti) mám primárně zafixovaný z pohledu od Vodičkový směrem nahoru k muzeu, takže vidím OBOJE najednou. :D :D :D

A protože je anketa špatně sestavená, volím z nezbytí Vencu, bo je z uvedené pozice vidět blíže. ;) :)

0 Nominace Nahlásit

quentos

Vono tam je muzeum?

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
_Bůh_

Josef, kde se v Brně nachází Čára?

před 1012 dny Odpovědět Nahlásit
Justin1

Čára je Česká ulice (severozápadně od Svoboďáku).

Pepa25

Já nejsem Pražák, ale možností mi vychází, že mluvíte o pražském Václavském náměstí, je to tak? Tak to je hlavně místo setkávání – „u koně“ je něco jako v Brně „na Čáře“. Případně se to dá upřesnit „pod ocasem“ podobně jako v Brně je to „pod hodinama“

Justin1

Vypadá to, že ano. Václavské náměstí je i v některých jiných městech. Když jsem jel do Olomouce, tak jsem se tam šel podívat na Václavské náměstí a na orloj.

Když jsem se s někým setkával na pražském Václavském náměstí, místo koně jsem volil spíš roh Vodičkovy ulice nebo roh ulice „Na Můstku“.

_Bůh_

No a ve Staré Boleslavi, kde Václava zabili, mají Mariánské náměstí. To je bordel.

Nový příspěvek