Zdravím, na co si spíše ihned vzpomenete, když se řekne Václavské náměstí? Myslím z těchto dvou kategorií. Díky za hlasování, přijde mi to jako dost zajímavé vědět, co je pro lidi více zname. :))
Zajímavá 0 před 1012 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Socha svatého Václava (+ proroci)
Já si vzpomenu na NeoLuxor knihkupectví a pak na VanGraaf. Ale pokud musím vybírat z těhle dvou, tak volím koně, protože kolem něho lezu z a do metra, když jdu do a z NeoLuxoru.
2Kdo udělil odpovědi palec? paul1, aliendrone
před 1012 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Národní muzeum
Pokud jde o pražské Václavské náměstí, vybaví se mi spíš muzeum podle stanice metra.
Navštívil jsem i Václavské náměstí v Olomouci, tam se mi vybavuje katedrála svatého Václava.
2Kdo udělil odpovědi palec? paul1, aliendrone
před 1012 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Za dávného šerověku, jsem tam žil a dávali jsme si rande „pod ocasem“.
Upravil/a: paul1
1Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone
před 1012 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nwm proč, ale Wenzelplatz (obraz v paměti) mám primárně zafixovaný z pohledu od Vodičkový směrem nahoru k muzeu, takže vidím OBOJE najednou. :D :D :D
A protože je anketa špatně sestavená, volím z nezbytí Vencu, bo je z uvedené pozice vidět blíže. ;) :)
0
před 1012 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já nejsem Pražák, ale možností mi vychází, že mluvíte o pražském Václavském náměstí, je to tak? Tak to je hlavně místo setkávání – „u koně“ je něco jako v Brně „na Čáře“. Případně se to dá upřesnit „pod ocasem“ podobně jako v Brně je to „pod hodinama“
Vypadá to, že ano. Václavské náměstí je i v některých jiných městech. Když jsem jel do Olomouce, tak jsem se tam šel podívat na Václavské náměstí a na orloj.
Když jsem se s někým setkával na pražském Václavském náměstí, místo koně jsem volil spíš roh Vodičkovy ulice nebo roh ulice „Na Můstku“.
Drap | 8229 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |