Potřebuji poradit s nalakováním dřevěné pohovky.
Vzhledem k tomu že je dost černá,bych chtěl,aby výsledný povrch byl po nalakování o trochu světlejší.
Existujuje nějaký lak,který by nábytek trochu zesvětlil? Měla by ale být zachována struktůra dřeva.
Děkuji
Doplňuji:
obr. http://leteckaposta.cz/651700764
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4533 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Použij odstraňovač starých nátěrů, zbytek dobrus. V drogerii –
barvy-laky si vyber patřičný odstín lazurovacího laku a můžeš
začít.
Zkoušela jsem toto u staré komody a celkem se to dalo. Jako ženská jsem to
zvládla.
0 Nominace Nahlásit |
Tak to pujde obtížně. Zesvětlení bys docílil pouze nátěrem
světlejší barvou, ztratí se ti však struktura dřeva. Dalším způsobem,
ale dost pracným je vše dokonale osmirkovat, abys odstranil půodní lak a
potom použít lazuru a lak. Nebo přímo lak s potřebným odstínem
Doplňuji:
Pokud dřevo bylo původně namořeno, tak odstraňovač starých nátěrů ti
nepomůže
Upravil/a: Drap
0 Nominace Nahlásit |
pokiaľ je pôvodný povrch (nie prekrytý farbou, lakom – inak treba
odstrániť) skúste použiť 30% roztok peroxidu vodíka v zmesi so čpavkom (
5% čpavok) v pomere 2,5:1 alebo i kyselinu šťaveľovú (tiež roztok).
Doplňuji:
podľa obrázku usudzujem, že sa nejedná o masív, ale o dyhu.
Možno by stálo za úvahu o strhnutie dyhy a o nové odyhovanie (pokiaľ Vám
dotyčný kus nábytku za to stojí).
Upravil/a: arygnoc
0
před 4533 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
nepíšete čím se docílilo černé barvy-krycím lakem nebo lazurou nebo mořidlem..? Ale já osobně bych dřevo nechal obrousit a aspoň částečně(případné mořidlo je nasáté víc do hloubky),koupil bych požadovanou barvu lazury a prostě to přetřel(třeba i několikrát).Po lehkém přebroušení vyčnívajících ploch,částí docílíte patinového efektu.Struktura dřeva bude díky lazuře vidět ,postel bude světlejší a navíc hezká. Nedoporučuji lak se zcela krycím účinkem.Dřevo má vypadat jako dřevo.Zajděte si do Bauhausu/Obi/Baumaxu nebo do Hornbachu tam mají velký výběr všeho,včetně lazurovacích laků.
0
před 4533 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ta pohovka je evidentně namořená a povrchová úprava se dříve dělala nitrolakem. Zkusila jsem teď kousek podobného namořeného dřeva vzít brusným kotoučem upnutým do vrtačky a šlo to, mořidlo není moc do hloubky. Ručně bys to nezvládl, tak nějakou ruční el. brusku, ale pozor ! je to dyha, tak neprobrousit. Obrousíš až na čisté dřevo a pak můžeš volit buď bezbarvý lazurovací lak, nebo bezbarvý Balakryl, volila bych mat. Natírat štětcem, nebo válečkem, sprej je zbytečně drahý. Bude to dost práce a pohovka je stará, ale ne starožitná, já bych kopila novou a materiál z téhle použila na něco jiného.
Dýha je dřevo. Používá se jako dekor často. Je jich mnoho http://www.alpidyha.cz/ stačí se kouknout.