Následující příběh popisuje cestu syna a otce, kteří se společně se svým oslem vydali do města.
Syn jel na oslu a otec šel vedle osla. Když přijeli do města, lidé na ně začali pokřikovat: „Podívejte, na toho nevychovaného kluka, jede si na oslu a chudák otec musí šlapat pěšky!“
Tak syn sestoupil a nechal na oslu jet svého otce. Když přijeli k dalšímu městu, tak lidé na ně pokřikovali: „Podívejte na toho zlého otce, sám si jede na oslu a chudák kluk musí jít pěšky.“
Tak si sedli oba na osla, a když přijeli k dalšímu městu, tak opět na ně lidé volali a ukazovali prstem: „Ten otec a syn jsou tak bezohlední, nasedli oba na osla, který už sotva jde. Klidně ho umoří k smrti a ani jim to nebude vadit.“
Otec se synem tedy sesedli z osla, a doufali, že nyní budou lidé spokojeni, ale když přijeli do dalšího města, tak lidi křičeli: „Podívejte se na ty dva pitomce! Mají osla a přitom šlapají pěšky!“
Lidem se nezavděčíš, ať uděláš, co uděláš!
Znáte něco podobného z vlastního života? Už se Vám někdy stalo, že ať jste udělali, co jste udělali, bylo to špatně?
Doplňuji:
Jé Motolko, to je krásná úvaha. Už mi ale došly palečky. Hned zítra Ti
jeden dám :o)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 11Pro koho je otázka zajímavá? fortin, GM, iceT, chudst, tom004, SajmonModer, dědapetr, anonym, Motolka, Gabra, Vrabčák před 4949 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
… a byli tam jiní lidi a ti si říkali, když ty tři viděli:
Syna na oslu: „Ten jeho otec je tak hodný, že nechá svého syna jet na oslu a sám jde pěšky.“
A když viděli otce na osla: „Ten otec má ale úžasného syna. Nemyslí pouze na sebe ale i na svého starého otce.“
A ti, co viděli oba na oslu: „Ten osel má dobré srdce. Má sice těžký náklad, ale oddaně nese otce i syna a nedělá problémy.“
A když vidí osla bez nákladu, tak si řeknou:
„Otec i syn mají slitování i s tím zvířetem a cestu mu ulehčují,
musí mít opravdu dobré srdce.“
0 Nominace Nahlásit |
Jo, stává se mi to často v práci. Většinou když jsem moc aktivní. Tak dostanu vynadáno, že jsem to neměla dělat. Pak zase něco neudělám, protože mám zkušenost, že aktivita se nevyplácí a zase dostanu zprdunk, proč jsem to neudělala.
V tomto případě vždycky říkám, cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly :)
0 Nominace Nahlásit |
Jedna z Murphyho vět zní, „střez se dne,kdy nebudeš mít na co nadávat“,netvrdím,že je to přesná citace. Tak proč si nezanadávat,i když se tím všechno nevyřeší. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Stalo. Chce to proste (pokud to jde) si toho nevsimat a volit to, co povazuji za nejlepsi – v pripade vaseho pribehu nechat jet otce na oslovi, pripadne se cestou stridat se synem.
0 Nominace Nahlásit |
A vite – ja se ani lidem zavdecit nechci a kdybych je ja videla – otce , syna a oslika , tak bych neresila kdo se prave veze a kdo musi jit pesky , ale bylo by mi hezky ( si myslim ) uz jen na pohled tech 3. 🙂 -iv-
0 Nominace Nahlásit |
Jóóóóóóó já už to zažil 🙂 Člověk, když udělá něco dobrého, tak hlavně musí věřit, že to bylo dobré a nevzdávat se své víry v to, co udělal, ať už lidé říkají cokoliv!
0 Nominace Nahlásit |
Motolka:
Krásný. Jen tenhle druh lidí nemluví tak nahlas, jako ti, co
nadávají…
0
před 4946 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8208 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |