Nevím, zda se vede nějaká statistika, asi těžko. Léčení pomocí jakékoliv alternativní medícíny mnozí jedinci znevažují, zesměšňují i na této stránce.
Chce se podívat na některé stránky, kde se objevují zkušenosti jiných a přečíst si je.
http://www.dedekkorenar.cz/poradna.html
Osobně mám dlouholeté zkušenosti s léčením bylinkami. Opakuji se, lékaři mě „odepsali“, bylinky zachránily. Beru extrakty od fy Energy a Diochi. Je to ale běh na dlouhou trať, ale vyplatil se mně. .
0 Nominace Nahlásit |
je to už dávno, ale predsa len:
raz som sa porezal na dlani, rana sa nechcela hojiť a hnisala, mal som na to
kadejaké mastičky a obväzy som menil i dva-tri krát denne. Nepomohlo,
nehojilo sa.
Boli sme na kúpalisku, keď som ruku prebaloval (no, voda sa i cez sáček
dostala ku obväzu), a nejaká stará pani (vtedy sa mi taká zdala, sopliakovi)
mi poradila obyčajný čaj z repíku – nech si to v ňom umývam.
Voala – za pár dní sa rana začala pekne hojiť.
Neverím bezvýhradne liekom, ale ani bezvýhradne bylinkám, najmä tým v tzv. liečivých extraktoch a podobne.
Občas si varím nejaké bylinkové čaje, ale to skôr pre dobrý pocit, chorá nie som, takže neberiem ani lieky a nemusím ani bylinky.
Myslím, že na bežné neduhy, ako je nádcha (rýma), hojenie sa rán, lámka (dna), kašeľ a pod. sú bylinky dobré, je to overené storočiami.
Pri vážnejšom ochorení (napr. cukrovka, cievne choroby, rakovina, AIDS a
pod.) by som rozhodne veril lekárom.
I keď nevylučujem, že i bylinky by mohli keď nie vyliečiť, tak aspoň
pomôcť, podporiť organizmus v boji s chorobou.
0 Nominace Nahlásit |
Určitě ano. Základem většiny léků jsou právě výtažky z bylin a dříve se léčilo pouze bylinami. Bylinkářky (bylinkáři) byly lidé, kteří díky své schopnosti léčit měli ve společnosti výsadní postavení. Pravda, někdy z nich pro jejich schopnosti udělali čaroděje a upálili je.
0 Nominace Nahlásit |
A existují nějaké podložené důkazy, že léky mají pozitivní vliv na zdraví? Jen to, že to několik lidí zkusilo a napsalo o tom. Stejně tak s bylinkami, ale jelikož nikdo nemá milionové zisky z jejich prodeje, tak to nikdo nenapsal souhrnně na papír.
Zkušenost je jak známo nepřenositelná. Zkuste jednu a uvidíte 😉
0
před 4145 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dokázat se to dá pokud máš zájem a peníze. Můžeš pozorovat tkáně a jinak vědecky zkoumat orgány, zvíře, nebo celý lidský organismus zda například daná bilina, zeleninová dieta měla nějakou změnu na tkáně, orgány, organismus. Taková studie jsou však prý velmi drahé a v případě bylin (které se oproti klasickým lékům dají hůře zpeněžit) možná ani není velký zájem je dělat. Možná.
annas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |
Kelt | 1003 |
Astronomie |
Fyzika |