Od manžela jsem se odstěhovala se dvěmi dětmi, pouze s oblečením. Nechtěla jsem po něm nic, byla jsem ráda, že jsem pryč. Bydleli jsme v jeho domě, kde jsem já zaplatila celkovou vnitřní rekonstrukci včetně vybavení (nová kuchyň, nový nábytek…). Chci vědět, zda mohu dodatečně žádat o nějaké finanční vyrovnání a co k tomu budu potřebovat. Případně jaký je postup. Děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, Kerberus před 4994 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Můžete žádat o zvýšení alimentů, soud posoudí, zda na to máte nárok a buď vyhoví nebo ne. Ale pozor, může se i stát, že alimenty naopak sníží, to záleží na momentální finanční situaci manžela a Vaší.
0 Nominace Nahlásit |
…po nabytí právní moci se nedá odvolat…
Doplňuji:
Omylem jsem to smazala 🙂 „Ahoj, zatím jsem s rozvodem zkušenosti
neměla, ale se soudy ano 🙂
Ze zkušenosti vím, že po nabytí právní moci už se nedá odpovat ani nic
měnit. Ale za to můžete kdykoli podat další návrh a požadovat
vyrovnání. Pokud by se třeba změnila Vaše nebo exmanželova situace,
můžete požadovat úpravu původního rozhodnutí.
Mě hodně pomohla paní na sociálce, a na úřadě by mohli být také
ochotní, dokonce Vám pomoci všechno správně sepsat.
Držím palce, všechno dobře dopadne 🙂“
Upravil/a: Lenjička
0 Nominace Nahlásit |
NELZE !
Důvodem je existence DOHODY o vypořádání vzájemných majetkových vztahů, kterou jste museli soudu předložit, protože (jak píšete) jste byli rozvedeni dle ustanovení § 24a zákona o rodině.
Pokud byste byli rozvedeni ´normálně´, tak byste dohodu o vypořádání majetku nemuseli mít ke dni rozvodu uzavřenou a v takovém případě byste mohla navrhovat (uplatňovat) nějaké finanční vyrovnání…
Zdroj: http://zakony.kurzy.cz/94-1963-zakon-o-rodine/cast-1-hlava-5/
0 Nominace Nahlásit |
pokud nedošlo po rozvodu k žádnému sporu o majetek a nedošlo ani k žádné dohodě o majetku stále platí, že všechen majetek nabitý v době manželství je společný po dobu tří let od rozvodu, nebo pokud některý z manželů nepožádá soud o rozdělení či vypořádání. Po uplynutí tříleté lhůty náleží každému z manželů polovina.
Zdroj: business.center.cz
0
před 4994 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak to nejde, vím to od kamarádky, měla to taky tak ☹
0
před 4993 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek