Chci se zeptat, nejspis si otevru u CSOB nebo Ceske sporitelny ucet. A lze, ze bych si na sve BEZKONTAKTNI debetni karte nastavil, ze i kdyz budu platit jenom 10 kc, ze musim pokazde zadat PIN? Protoze vim, ze castka mensi nez 500 staci pouze zaplatit bez PIN kodu. Diky.
Zajímavá 0 před 2250 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Už dva roky mám účet u AirBank, kde si toto nastavuji
v internetovém bankovnictví. Limit pro bezkontaktní
platby jsem si nastavila na 0 (nulu), takže je nutné vždy
použít kartu a každou platbu potvrdit zadáním PIN.
Nevýhodou AirBank je malý počet bankomatů a poplatek za výběr
z cizího. Mně to ale moc nevadí, protože téměř vše řeším
bezhotovostně
(za dva roky jsem hotovost potřebovala asi jen třikrát).
3Kdo udělil odpovědi palec? Alesh, Mc Merkurion, kodl67
před 2250 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám to jako ivzez. Kartu u AirBank a nastaveno na nulu. Bezkontaktně to
pak nelze.
U ČSOB mám kartu také, ale limit bezkontaktnosti nastavit nejde. Ale
u ČSOB je to docela dobře hlídané. Stačí dvě platby po sobě a již
chtějí PIN a náhodně též. Nicméně zde mám kartu pojištěnou. Navíc
mně chodí SMS při každé platbě. Lze si libovolně nastavit. Dříve se za
SMS platilo, nyní již ne. Nejhorší je to u EquaBank. Tam můžeš platit
bezkontaktně třeba pětkrát po sobě a nic. Tuto kartu si držím, protože
z ní mohu vybírat bezplatně z jakéhokoliv bankomatu. Na běžném účtu
si držím jenom minimum peněz. Pokud chci vybrat více, převedu si je tam,
během pár minut. Tento účet ale zřejmě zruším.
Pokud nemáte kartu pojištěnou , nikdo vám nic nenahradí. Již jsem zde o tom jednou psal.
2Kdo udělil odpovědi palec? ivzez, Mc Merkurion
před 2249 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jo, ten limit 500 Kč nelze měnit. Řešením je, nemít na běžném
účtě vysokou hotovost.
Jinak bych šel spíš do Airbank. Na rozdíl od těch bank, co jsi jmenoval ti
dají 1% úrok. Neplatíš nic. Stačí si založit běžný a spořicí účet
a přes internetové bankovnictví si můžeš prachy okamžitě
převádět.
0 Nominace Nahlásit |
Ano dá, mám UniCredit bank, za mě nejlepší banka v ČR, mám vydanou bezkontaktní kartu, na zavolání na zákaznickou linku jsem si požádal kartu nastavit jako kontaktní, a tak i za 10 Kč,5 Kč, pokaždé musím zadat PIN. To proto, aby kdyby mi někdo kartu ukradl a v kšiltovce si někam na benzíne šel koupit cíga, aby mu to nešlo.
Pokud budu chtít zase chtít bezkontaktní, zavolám opět zdarma na zákaznickou linku a zase mi to přenastaví na bezkontaktní.
UniCredit bank je TOP, mám výběry ze všech bankomatů na světe zdarma, vše zdarma, vedení a podobně, bez jakýkoliv podmínky. Akorát nevím jak je to s půjčkami a hypotékou u UniCredit bank, jaké mají úroky a sazby.
Jen doplním že u UniCredit Bank to jde také nastavit přes internetové bankovnictví. Ale raději vše řešíš osobně nebo telefonicky než přes mobilní aplikace či internet. 😉
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Dobrá otázka na banku. Ale protože jsem to chtěl taky, tak to vím: Nedá. Lze ovšem zakázat bezkontaktní funkci karty. Na kontakt chce pin vždy.
Upravil/a: Edison
0
před 2250 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dle reakcí, co zde čtu, vyžadovat pin při každé bezkontaktní platební operaci, patrně nejde.
Byť nejsem takový paranoik, díky systému používám pro bezkontaktní platby identifikaci otiskem prstu 😉.
Jak to funguje? Platím přes NFC čip v mobilu a ten je aktivován pouze když je obrazovka telefonu odemčená. A ta se mi odemyká po skenu otisku prstu. Pochopitelně lze využít pro odemčení i pin, gesto, sken obličeje, apod, ovšem ten otisk mi přijde nejrychlejší a nejjednoduší.
0
před 2250 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Takže Západe, svý vejšplechty o ovcích si nech pro svý kamarády. Tazatel se ptal na ČSOB a ČS, ne na UCB. Odpovídáš na něco, na co se tazatel neptal, oproti ostatní naopak ano.
Slušně to řeší Auťáček. Mám to stejně.
Zdá se mi že Ivzez = udavačka. Bohužel že stejné IP nelze lajkovat své komentáře, takže se ti to zdá špatně, že by bylo už moc pozdě na tebe ? Jsme kamarádi to ano.
Jsme kamarádi se Západ jsem myslel. 😉