Ne k dětskému nebo studentskému účtu, ale k běžnému. Je mi jedno jestli Visa nebo Mastercard. Prosím, poraďte banku. Děkuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 1876 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Obávám se, že kartu, kterou nelze platit bezkontaktně,
už dnes nevydává žádná banka.
Já mám účet u AirBank, která umožňuje nastavit limity
karty v internetovém bankovnictví, změna se projeví ihned.
Limit pro bezkontaktní platby jsem měla nastaven na 1 Kč,
pak jsem jej ještě snížila na 0 (nulu).
Pak se při každé transakci musí použít karta a zadat PIN.
A pokud vím, že někde budu potřebovat platit
bezkontaktně, změním si jednorázově limit „do konce týdne“.
Všechny změny jsou otázkou pár vteřin.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Michala11 Nahlásit |
Nevím o tom, že by nějaká banka v ČR stále vydávala platební kartu bez technologie bezkontaktního placení. Zkuste se ještě zeptat na specializovaných finančních fórech (Měšec, Finexpert), ale pochybuju, že najdete.
0 Nominace Nahlásit |
U každé bezkontaktní karty se dá ta bezkontaktnost vypnout vhodně vyvrtanou dírkou… :) Resp existují i bezkontaktní způsoby, ale to chce větší know-how…
Nenazývejme to „vypnout,“ páč co jde vypnout, jde i zapnout – ale tuhletu featuru už bys potom nezapnul 🙂
ge0rge: nemáš pravdu, například banka, u které mám BÚ (nebudu jmenovati) zcela jistě toto neumožňuje, osobně jsem se na to ptal, také jsem o „nebezkontaktnost“ měl zájem. A zcela jistě to není jediná naše banka, která to neumožňuje. „Vypnout“ nemohu bezkontaktnost ani přes limity – nemám je rozlišené na kontaktní a bezkontaktní operace.
ok, připomínku beru a svou odpověď tedy stahuji ať tam nemate. Vzhledem k tomu že jsem se nesetkal s bankou která by to neuměla (mbank, fio, čsob) nabyl jsem dojmu že to umí všechny, zřejmě tedy falešného dojmu …
Mám kartu se kterou se nedá platit bezkontaktně a ráda bych ji měla
dál, ale banka mi ji zrušila.
Mc Merkurion: Nestojím o třešničku!!!
.. tak to máš smůlu: všechny (!!!) banky postupně přecházejí ne bezkontaktní, takže tou kartu se dá platit obojím způsobem … pokrok nezastavíš …