S přítelem jsme si vzali každý napůl hypotéku na byt. Tuto hypotéku však neplatil, vše jsem platila já sama, jelikož jsem měla dostatečný příjem. Přispěl pouze asi dvakrát a to jsem ho musela o to požádat. Dnes jsem na MD a tudíž nemám už tak vysoký příjem. Když jsem jej požádala aby platil aspoň půlku, tak mi poslal jen asi 2/3 požadované částky. V současné době se spolu rozcházíme a já bych si chtěla byt nechat. Je možné jej nějak zbavit vlastnictví této poloviny aniž bych mu musela vyplácet polovinu ceny bytu když hypotéku neplatil a ta ještě ani není splacená? Jak v takovém případě postupovat? Musím ještě říct, že občas přispěje na nájem a chod domácnosti, ale je to zřídka. Odstěhovat se taky nechce a platit taky ne. V případě prodeje bytu má právo na polovinu utržených peněz?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5114 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud je přítel legitimní (v katastru zapsaný) spoluvlastník zmíněného bytu, tak jej nijak (myšleno bez jeho souhlasu) vlastnictví nezbavíte…,kromě specifických případů tzv. ´soudního přikázání věci´ (viz ustanovení § 142 obč.zákoníku)
Pokud se rozumně nedohodnete a vy se budete cítit jeho jednáním poškozená tak vám nezbyde než se obrátit na soud…, ale bez asistence advokáta se určitě neobejdete !
Na tomto místě lze sdělit jen pár informací:
Připravte se, že to bude běh na dlouhou trať…
Zdroj: http://business.center.cz/business/pravo/zakony/obcanzak/cast2.aspx
0 Nominace Nahlásit |
Můžete doložit, že peníze kterými se hypotéka platila skutečně
pocházeli jen z vašeho příjmu?
Máte na to nějaké doklady? Pokud tyto doklady máte obraťte se na právníka
a poraďte se sním. Veškerá partyzánština v právních úkonech se
obrátí proti vám. Proto jako nejlepší radu považuji poradit se
s právníkem jakou máte šanci na úspěch a potom se zachovat tak jak vám
právník poradí.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek