Máme ve škole bazén a budeme mít jednou týdně hodinu plavání. Ale hodně lidí mi říká ať si požádám u doktorky o uvolnění, protože mám celkem špatné akné a zhoršilo by se to. Na internetu jsem ale zase četla, že to může akné zlepšit, tak fakt nevím :D děkuji
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Cenobita před 2983 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Chlor může působit jako desinfekce a akné může dokonce i léčit, na druhou stranu může chlorovaná voda vysušovat kůži. Nejspíš nelze očekávat nějakou radu, která ti pomůže, někomu může pomoci a někomu ublížit.
V případě že má dívka velmi silné akné se doporučuje hormonální antikoncepce a tato celkově zklidní hormony zmítaný pubertální organismus. Později se dá vysadit až nebude hrozit nevratné poškození pleti uhry. Problém je, že nejde antikoncepci nasadit bez spolupráce s lékařem, ale od 15+ to už nemusí být žádný problém, ideální je souhlas rodičů.
2Kdo udělil odpovědi palec? samicek333, Drap
před 2983 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já to také nevím, ale radši bych věřil odborníkům, než laikům. Takže by se měl vyjádřit dermatolog. Nejdřív si ale zjisti, čím tu vodu v bazénu vlastně desinfikují, nemusí to být nutně chlorováním. Existuje ještě několik jiných způsobů.
0 Nominace Nahlásit |
Chlor je lidskému zdraví škodlivý.Doporučuji přečíst knihu:
http://www.databazeknih.cz/knihy/nespechejte-do-rakve-176263
0
před 2983 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Cenobita: Rozhodne nesouhlasím s nasazením hormonální antikoncepce pro léčbu akné. Chápu její použití pro její účel i když si nemyslím že by ji zrovna mladé dívky měli vyhledávat. Ale používat ji kvůli víceméně kosmetickým potížím… Osobně jsem se setkal s několika ženami, které z mnohem vážnějších důvodů HA v mládí používali a následně měli dlouhá léta problémy s cykly a otěhotněním (HA jako příčina sice není jistá, ale dost pravděpodobná)
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |