Avatar uživatele
postcd

Má průmyslově pěstovaná zelenina výrazně méně minerálů?

Doplňuji:
myslím zeleninu ze zahraničí kterou dováží supermarkety (např. řapíkatý celer, brokolice), nevím jakou používají „půdu“

Zajímavá 0 před 3514 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
ReHu

Nejde jen o půdu. K pěstování se používají nejrůznější připravky aby výsledné produkty vypadaly vábně.
Ty přípravky se dostávají i do plodin.
Dále to je také to, že se ovoce i zelenina sklízí předčasně, aby vydržela v jedněm stavu celou dobu přepravy i skladování.
Atd., atd., …

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Agneta

…a vitamínů. Ano, o tom jsem přesvědčena:D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

V továrnách na zeleninu se nepoužívá zemina, ale kontejnery se skelnou vatou do které vedou hadice s roztokem umělých hnojiv.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek