Dobry den, dostal jsem se do prekerni situace. Jeden den jsem z duvodu nevolnosti zustal doma a skola pozaduje kazdou omluvenku s razitkem od doktora. Jenze doktor mi rekl, ze mi razitko neda a ze si to muzu omluvit jako zletily zak sam. Ve skolni radu vsak stoji, ze si jako zletily zak muzu bez potvrzeni od lekare onluvit jen 14 hodin za pololeti a ja si samozrejme nechci na nemoc vyplytvat hodiny, ktere se mi mohou hodit nekdy jindy. Ma ale skola vzbec pravo me takto omezit?
Zajímavá 0 před 1812 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ano má, oni totiž mají právo definovat podmínky klasifikovatelnosti, jinými slovy pokud to překročíš prostě budeš muset jít na komisionální přezkoušení, kde svůj případný postup do dalšího ročníku budeš mít příležitost obhájit nebo si celý ročník zopakuješ.
Upravil/a: anonym
2Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, Rokio
před 1812 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě na to právo má. Ty jsi souhlasil se školním řádem, když jsi na školu přišel. Poku se ti to nelíbí a nechceš aby tě škola takto omezovala, nemusíš tam jako zletilý chodit a můžeš si vybrat jinou školu, která má mírnější podmínky, nebo nestudovat.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, Mc Merkurion
před 1812 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Proto existuje tzv. školní řád, v němž jsou uvedeny podmínky nejen
omlouvání, docházky do školy atd. Zřejmě kvůli zneužívání stanovilo
ředitelství školy počet hodin, které si může takto zletilý sám
omluvit.
Máte právo, ale s ním vyplývají i povinnosti – chodit do školy
Takže záleží na vás, jak s omluvou naložíte, abyste při nedodržení předešel uložení kázeňského přestupku. Rovněž to může způsobit třeba u jednohodinových předmětů, že nesplníte procento docházky a můžete být neklasifikovaný.
Jr pravda, že při krátkodobé absenci nemá škola právo vyžadovat razítko od lékaře.
„Důvody nepřítomnosti žáka tedy nedokládá lékař, stejně tak
lékař neomlouvá jeho nepřítomnost, avšak v odůvodněných případech je
potvrzení lékaře součástí omluvenky, kterou vystavuje zákonný
zástupce.
U zletilých sám žák “
geOrge,
tazatel se ptá na omlouvání docházky do školy, zda jev kompetenci školy stanovit počet hodin,. které si může zletilý žák omluvit sám.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek