..po 4 letech na střední škole jsem si vybrala matematiku k maturitní zkoušce a vyhořela na všech 3 pokusech u DT. Šla jsem tedy opakovat 4. ročník na té samé škole, stejný obor. Bohužel opět neúspěšně. Tentokrát jsem zvolila anglický jazyk a u všech 3 pokusů u DT opět neúspěch. Prosím ví někdo jaké mám další možnosti studia? jestli např. učiliště nebo jiné možnosti? děkuji za odpovědi
Zajímavá 0 před 1251 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na to se můžeš informovat rovnou na škole, kterou jsi navštěvovala, případně na jiné škole, o kterou bys měla zájem, zda-li je možnost uznání předchozích ročníků absolvovaných jinde a co je třeba splnit pro doplnění vzdělání.
Ovšem pokud jsi nebyla schopna ani po tolika pokusech vzdělání dokončit úspěšným složením závěrečné zkoušky, je nasnadě hledat problém i někde jinde. Pořád tu zůstává možnost udělat si alespoň nějaký učební obor, nebo rekvalifikaci, ostatně život se mnohdy ani tak neptá na vzdělání, ale co skutečně umíte a jste schopna dělat.
0 Nominace Nahlásit |
Učiliště, popřípadě jinou střední školu a následně třeba i VŠ. Spousta lidí začne studovat až po třicítce. Tam je to náročnější studovat při zaměstnání, a taky finančně nákladnější. Pro studium a vzděkláváni se ti dveře nikdy nezavřou.
0 Nominace Nahlásit |
Vidím, že máte výdrž a to je důležité. Zkuste to jinde, ale s rozmyslem a poradit se někde, možná by bylo dobré u více odborníků. Jinak studovat není nikdy pozdě, hodně lidí se vzdělává celý život. Já také až do padesátky. Hodně úspěchů a vydržať.
0 Nominace Nahlásit |
@drap tak pokud není schopna ani po opakování ročníku složit maturitu, to bych chtěl fakt vidět tu vysokou, na které by takové studijní předpoklady nevadily.
pro Drap: pokud, učiliště nebo jinou střední školu, na jak dlouho to je? ..a musela bych delat všechny ročníky? .. prostě začít od 0? :(
kajama: Standartní učňák je na tři roky, střední škola je na čtyři roky a gymnázium opět na čtyři roky.