Avatar uživatele
dudu

maso z laboratoří

Podle posledních informací cca do pěti roků nám bude ke konzumaci nabídnuto maso uměle vyprodukované v laboratořích. Zpočátku určitě nebude chutnat jako přírodní materiál, ale jeho produkce by mohla přinést obrovské energetické úspory, snížení spotřeby a znečišťování vody atd. Domníváte se, že má šanci postupně nahradit živočišnou výboru. Budou snad za pár desílet let naši potomci na nás pohlížet jako na barbary, kteří ve své éře kvůli „žrádlu“ zabíjeli zvířata?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, anonym, anonym před 5409 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Já věřím že jednou to přijde,ale aby to nahradilo plně původní podukci masa si nemyslím.Stačí se podívat kolik je různých náhražek a ochucovatel v nápojích nebo uzeninách.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Neumím si moc představit, jak v laboratoři uměle vyrobené maso UŠETŘÍ ENERGETICKÉ ÚSPORY a SNÍŽÍ ZNEČIŠTĚNÍ VODY – nějak mi to s tou umělou výrobou nejde moc dohromady. Navíc, stejně jako u všeho uměle vyrobeného, i tady hrozí, že to nebude po zdravotní stránce zrovna nejvhodnější potravina.
Nakolik může nahradit skutečné maso, a jak se pak na nás budou dívat naši potomci, je jiná otázka.
Při dostatečně intezivním vymývání mozků výrobci tohoto masa snadno dosáhnou toho, že jim spotřebitelé uvěří, že umělé maso je po mnoha stránkách lepší než přírodní.Ten pohled na nás jakožto zabíječe zvířat je pak velmi pravděpodobný.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek