V případě,že vše řádně platíte (nájem,elektřinu,vodu) a nejste majitel žádné nemovitosti a majitel (nyní úřad v zastoupení stát) se Vás snaží vyhodit na ulici,bez další náhrady ubytování,protože se rozhodl dát nemovitost do držby a získat rychlé peníze, jak se může občan proti tomu bránit? Navíc podle nového OZ pro občany sociálně slabší občany,na to bylo v novém zákoně zapomenuto a neřeší to.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3629 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Podle NOZ už majitel není povinen v případě
výpovědi nájemní smlouvy zajistit náhradu.
Podle zákonodárce se situace s byty změnila,
bytů je nyní dost a každý si může najít vyhovující bydlení
sám …
Pokud jste obdrželi výpověď,
můžete se pokusit obrátit na soud,
ale myslím, že by bylo rozumnější
(a jistější) si hledat jiný byt.
2Kdo udělil odpovědi palec? gecco, autoromanek
před 3629 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Co to znamená „majitel (nyní úřad v zastoupení stát)“? Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových? Ten rozhodně není motivován „získat rychlé peníze“ … Ale samozřejmě má právo prodat dům v dražbě i s nájemníky. Docela by mě zajímalo, jaký je tam nájem …
No a to je právě to na co NOZ zapomněl a to jsou lidé tzv.sociálně slabý. Týká se to osoby mne blízké. Bydlí a platí 15let bez problémů a najednou výpověď. Ta osoba žije pouze z důchodu který pobírá ve výši 4650,–Kč měsíčně. Na soudy nemá ani ona ani já. Na to si sehnat podnájem v takové výši jako nyní platí je spíše z říše fantazie, takže ulice… To jsme to dopracovali s novým OZ!!! Podle toho předchozího nárok by měla,nyní pouze bezdomovec…Děkuji za odpověď..