Ke 30.11.t.r. jsme ukončili (hned na 2 odběrných místech!) dodávku plynu od RWE a přešli k jinému dodavateli. V závěrečném vyúčtování mi RWE stanovilo „KONEČNÝ“ stav plynoměru „dopočtem“, který však ZCELA NESOUHLASÍ (!!!) se skutečností (pochopitelně v JEJICH PROSPĚCH…). „Dopočetli“ se takového rozdílu, že onen stav nastane – odhadem – až za měsíc. pochopitelně po nás chtějí výrazně větší doplatek, než odpovídá skutečné spotřebě plynu. To se mi samozřejmě vůbec nelíbí a budu to reklamovat. Máte s tím někdo zkušenosti, abychom se dovolali spravedlnosti a vyvarovali se komplikacím při jejím vymáhání?
PS. Skutečné stavy plynoměrů z toho 30.11., resp.1.12.2011 máme
pochopitelně poznamenané…
Doplňuji:
Pro SUVVA:
Ten nový dodavatel začne účtovat od stavu, který mu nahlásí „distributor soustavy“ jako počáteční, a tomu „distributorovi“ to nahlásí právě ten minulý dodavatel, tedy RWE.
A děje se dost:
vzhledem k tomu, že RWE má ten plyn výrazně o dost dražší než ten nový dodavatel. U obou odběrných míst si RWE připočítalo o víc jak měsíc vyšší spotřebu, takže rozdíl v ceně za JIMI VYPOČTENÝ a SKUTEČNĚ ODEBRANÝ plyn bude v řádech tísíců Kč… A to se mi fakt nelíbí… A když si uvědomím, že takhle to RWE dělá každému, kdo se opováží u nich skončit, tak to mne s*re nejvíc!!!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? suaeda před 4712 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Běžně se dělá spotřeba plynu dopočtem. Je to vždy když se mění cena plynu v průběhu zůčtovacího období. Není to úplně košér ale měl jste se informovat, nebo si udělat samoodečet. Nová firma by si měla odečet zajistit sama.
0 Nominace Nahlásit |
Neporadím, ale k doplnění by bylo vhodné uvést, jaký stav bude brát
ten nový dodavatel jako počáteční. Pokud by to byl ten, ke kterému
dospěli u RWE dopočtem, pak o nic nepřijdete, jen začnete novému
dodavateli platit později.
Doplnění :
Tak to pardon, já z toho vyčetla, že byste za ten měsíc platili dvakrát.
Já plyn vůbec nepoužívám a netušila jsem, že by byly takové rozdíly
v cenách mezi dodavateli, aby to bylo až v tisících korun za měsíc. Pak
to asi budou nějaké větší odběry, než normální domácnosti. Já jsem
stejně jen doporučila doplnění pro další případné rádce, protože na
trhu s plynem se neorientuji. Možná něco najdete ve smlouvě.
0
před 4712 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud se stav stanovil odhadem a vy prokážete, že to tak není, tak
reklamace bude úspěšná. Jak jinak nežli odhadem nebo přesným opisem se
stanoví stav?
Vy jste nenahlásil správný stav?
0
před 4711 dny
|
0 Nominace Nahlásit |