Miluji všechny smraďochy. Díky bohu nynější manžel také,,,nejraději s cibulí,spousta cibule,,,,a nebo obalované,ale to je pak vážně masakr.
No a nevím proč píšete,že to páchne,mě to voní,,už jak je cítím,tak se mi zbíhají sliny. A to aroma podle mého pochází z toho,že při zrání dochází k reakci nějakých potravinářských bakterií,které se tam spolu perou,když sýr zraje…
0 Nominace Nahlásit |
Tvarůžky miluji a myslím,že ten zápach je právě rozkládáním /kvašením tvarohu/ na tu pochoutku.Je tolik skvělých receptů na nichž si člověk pochutná.Čím dýl je necháte ležet tím víc páchnou.
0 Nominace Nahlásit |
Pro mě jsou olomoucké tvarůžky, velice oblíbená pochoutka.Musí být
samozřejmě dobře zaleželé, musí, tak říkajíc-„chodit.“
Nenazval bych odér, který vydávají pachem, ale intenzivní,nelibou
vůní.
Voní v nich ten zrající, solený tvaroh.
0 Nominace Nahlásit |
Hm,takova pomazanka,nebo smazene,nebo zabalene do masa…mnamka nejvetsi.Ale na otazku Vam neodpovim,nevim.
0 Nominace Nahlásit |
Úplně na 100 pro si nejsem jist, ale při zrání vzniká kyselina máselná,mléčná a jejich deriváty. No a to je ta „krásná vůně“.
BTW : Ještě když se jsem chodil do práce tak zaměstnavatel uvažoval
o doplňujícím výrobním programu , výroba kyseliny máselné,
Tenkrát jsme pomalu všichni uvažovali o vypovědi.
Takovéto pachy se vám krásně usadí v oděvu a ve vlasech. To by se lidi v dopravním prostředku pěkně ohlíželi.
0 Nominace Nahlásit |
http://www.recepty.cz/recept/nakladane-olomoucke-tvaruzky-9690 nema to chybu,mnam!
0 Nominace Nahlásit |
Když jsem byla mala a máma je jedla,tak jsem si v duchu říkala „jak to může jíst, vždyť to tak smrdí“ Dnes si je ráda koupím a pochutnávám si na nich.Je to prostě mňamka.
0 Nominace Nahlásit |
Mám také krásný zážitek. Kamarád jich přivezl na chatu 2 bedničky nějak mu při rozvozu zbyly. Něco jsme snědli zašli to zapít do místní hospůdky. Zbytek naložili do do pětilitrové lahve s cibulkou a zalili pivem. Když jsme odjížděli zapomněli jsme na ně.Bylo to v létě. když jsme přijeli za týden byly cítit až venku.Vzali jsme si to do hospůdky že to sníme a zapijem. Půjčili si talíře a lžíce nandali si a v momentě byla prázdná celá hospoda. šef ochutnal a pak nás i se syrečky a talíři vyhodil ani nechtěl platit. nakonec jsme zbytek hodili do potoka.Za týden se rozvodnil. Jen mi víme proč.
0
před 5139 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Přidám jednu vzpomínku. Jela jsem do Ostravy na školení na bývalé KNV.
Ředitel mě požádal, abych jeho známému předala bedničku tvarůžků.
V vagoně jsem se k zásilce nehlásila kvůli „vůni“ tvarůžků.
Cestující chvíli poseděli, ale odešli. Zážitky z cesty.
Dotyčný mě měl čekat na nádraží. Jenže vlak měl asi 2 hodiny
zpoždění, takže na nádraží nikdo nebyl. Muže jsem sice znala, ale
nevěděla, kde pracuje. Tehdy nebyly mobily, takže jsem volala na své
pracoviště, co s tvarůžky. Jezdila jsem po Ostravě a hledala dotyčného.
Ze školení nebylo nic, ale tvarůžky jsem doručila.
Ale jinak mám tvarůžky ráda – je to vůbec náš nejdietnější sýr.
annas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1296 |
Divadlo |
Etiketa |