Nemám možnost klimatizace a jsem si vědom, že výkon ochlazovače není bůhvijaký. Bude mi ale stačit, když to na mně bude foukat z malé vzdálenosti. Budu rád za doporučení, nemusí být uveden konkrétní typ, stačí obecnější popis.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kajoch před 967 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ochlazovač vzduchu na vodní bázi vlastním už řadu let a přestože mám i ventilátor na noze a nebo i ten stolní tak v létě, pokud je velké horko, často používám.
0 Nominace Nahlásit |
Jsem na tom úplně stejně, problémem ale těchto ochlazovačů a klimatizací je jejich neustálá a nutná regulace a obsluha, kdy se stejně pak musí hlídat a manuálně štelovat případné nastavení v rámci udržení teploty místnosti. Osobně mi přijde praktičtější klasický větrák. Kdysi, když jsem měl klimatizaci v místnosti, byl jsem pak nachlazený a nemělo smysl to pouštět.
0 Nominace Nahlásit |
My jsme svého času používali ventilátor, který má pohyb ve tvaru oválu. Má asi 60cm vysokou nohu a průměr vrtule je asi 40, nebo 45cm. Má tři rychlosti a ten excentrický pohyb lze také zastavit, takže může foukat na jedno místo. Je to bezva pomůcka.
0
před 967 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No a je ten ochlazovač, dejme tomu v cenové relaci lehce přes 1 000,– užitečný? Nejsou to vyhozené peníze?
Ten můj stál přes tři tisíce, ale jelikož ventilátory vzduch jenom víří a tím vyvolávají pocit chladu tak v ochlazovači o kterém píšu je nádoba s vodou a do ní se vkládají patrony vytažené z mrazáku. S pomocí zabudovaného ventilátoru se v místnosti sníží teplota o pár stupňů. Pocit chladu je potom ale evidentní.